![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Régi kedvenc: így lesz a legfinomabb a rántott karfiol
![rkcover](https://kep.index.hu/1/0/3309/33094/330946/33094644_2536150_a3ba42e4629bde598c734e3f9dcb622f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A rántott karfiol az egyszerű ételek közé tartozik, igaz, az elkészítése kicsit macerás, de néhanapján muszáj megsütni a kívül ropogós, belül lágy rózsákat.
Az isteni karfiolrózsák készítésénél a panírozás kicsit fárasztó feladat, gondosan ügyelnünk kell, hogy a zöldségdarabok rendesen be legyenek fedve a zsemlemorzsával, hiszen ebbe a bundába forgatva fognak majd szépen megsülni. A karfiolt a legtöbben a klasszikus liszt, tojás, zsemlemorzsa panírba öltöztetik, sütés után sózzák a zöldséget, de ha kicsit különlegesebbé szeretnénk tenni, akkor érdemes a lisztbe fűszereket keverni, fekete bors vagy cayenne használatával fokozhatjuk az ízeket.
Óvatosan a karfiol főzésével
Panírozás előtt a rózsákat érdemes előfőzni, a vízbe pedig ajánlott sót tenni, igaz, én nem szoktam, csak a sült zöldségeket sózom. A karfiol főzésére nagyon figyeljünk oda, lehet harapósabb al dente vagy kicsit puhább, de soha ne főzzük túl, mert akkor szét fog esni a zöldség és nem lesz olyan jóízű. Amikor már bele tudjuk szúrni a villánkat, akkor már jó, zárjuk el alatta a lángot, majd várjuk meg, míg kihűl, vagy hideg vízzel gyorsítsunk a folyamaton.
A rántott karfiol bármilyen körettel fogyasztva tökéletes lesz, ami azonban nem hiányozhat mellőle, az a mártogatós, a legjobb majonézzel vagy tartármártással nyakon önteni.
Rántott karfiol
![rkct](https://kep.index.hu/1/0/3309/33094/330946/33094650_18e99543633b0fdc22c82321ed5e74e8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- 2 darab tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd főzzük al dentére, ezután várjuk meg, míg kihűl.
Utána panírozzuk be a zöldséget - liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben -, érdemes többet tartani kéznél az alapanyagokból, látni fogjuk, mennyi kell. Bő forró olajban süssük aranybarnára a karfiolt. A kisült rózsákat sózzuk, kínáljunk mellé sült krumplit és mártogatóst.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!