Vitaminbomba falafelgolyó répával gazdagítva: görög joghurtos mártogatóssal az igazi
Nem az eredeti, de legalább annyira finom, ha nem jobb a répás változat, amely mellől semmiképp ne hagyjuk el a joghurtos mártogatóst.
A rántott sajt remek választás, tökéletes sültek mellé, vagy kiváló alternatíva, ha húsmentes ebédet készítenél, sőt kínálhatod vendégváróként is, de még az ünnepi menüben is megállja a helyét.
Izgalmasabbá teheted a falatkákat, ha a panírt megbolondítod fokhagymaporral, szezámmaggal vagy zöldfűszerrel. Érdemes kétszer is bepanírozni a sajtot, így kevesebb eséllyel folyik ki a bundából.
Különféle szószokat, mártogatósokat is kínálhatsz a mozzarellához, továbbá izgalmas köretekkel még ünnepibbé teheted a fogást.
A mozzarellát vágjuk nagyobb, körülbelül 10x2 centis rudakra, majd tegyük a fagyasztóba 20-30 percre. Ez megakadályozza, hogy sütés közben a sajt túlságosan megolvadjon és kifolyjon.
Készítsünk elő három külön tálat. Az egyikbe rakjuk a lisztet, a másikba üssük a tojásokat, verjük fel, és dobjunk hozzá sót, a harmadik tálkába pedig szórjuk a zsemlemorzsát. Ezt feldobhatjuk fokhagymaporral, szezámmaggal, zöldfűszerekkel is.
A mozzarellarudakat először forgassuk meg a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában, majd ismételjük meg a bundázást.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és amikor forró, süssük a mozzarellarudakat egy-két percig, amíg aranybarnák lesznek.
Rakjuk a sajtokat papírtörlőre, csepegtessük le róluk a felesleges olajat, és még forrón tálaljuk, hogy a belsejük finoman nyúlós maradjon.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu