Aranybarnára sült, rántott mozzarellarudak: belül nyúlós, kívül ropogós

2
Nyomtatás
rantott-mozzarella
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ínyenc bundába bújtatott, nyúlós sajt minden alkalomra kiváló, és néhány trükköt bevetve nem folyik ki a ruhájából.

A rántott sajt remek választás, tökéletes sültek mellé, vagy kiváló alternatíva, ha húsmentes ebédet készítenél, sőt kínálhatod vendégváróként is, de még az ünnepi menüben is megállja a helyét.

Izgalmasabbá teheted a falatkákat, ha a panírt megbolondítod fokhagymaporral, szezámmaggal vagy zöldfűszerrel. Érdemes kétszer is bepanírozni a sajtot, így kevesebb eséllyel folyik ki a bundából. 

Különféle szószokat, mártogatósokat is kínálhatsz a mozzarellához, továbbá izgalmas köretekkel még ünnepibbé teheted a fogást.  

Rántott mozzarella

mozzarellarudak-recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál fokhagymapor, zöldfűszer, szezámmag (opcionális)
  • só ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A mozzarellát vágjuk nagyobb, körülbelül 10x2 centis  rudakra, majd tegyük a fagyasztóba 20-30 percre. Ez megakadályozza, hogy sütés közben a sajt túlságosan megolvadjon és kifolyjon.

Készítsünk elő három külön tálat. Az egyikbe rakjuk a lisztet, a másikba üssük a tojásokat, verjük fel, és dobjunk hozzá sót, a harmadik tálkába pedig szórjuk a zsemlemorzsát. Ezt feldobhatjuk fokhagymaporral, szezámmaggal, zöldfűszerekkel is.

A mozzarellarudakat először forgassuk meg a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában, majd ismételjük meg a bundázást.

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és amikor forró, süssük a mozzarellarudakat egy-két percig, amíg aranybarnák lesznek.

Rakjuk a sajtokat papírtörlőre, csepegtessük le róluk a felesleges olajat, és még forrón tálaljuk, hogy a belsejük finoman nyúlós maradjon. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon