Rántott Snickers, a nyolcmillió kalóriás gyönyör
Rántott Snickers

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Vannak a világon olyan ennivalók, amelyekre nem is az étel szó illik a legjobban. Ilyen például a rántott Snickers (Mars, Bounty), ami maga a megtestesült hedonizmus. Már magában is elég cukros, csokis és zsíros ahhoz, hogy csak sátoros ünnepekkor merjünk enni belőlük, bő olajban kirántva azonban maga a nyolcmillió kalóriás gyönyör.

Ez a kulináris különlegesség Skóciából származik, 1995-ben a skóciai Chip Bar munkatársai (mai nevén the Carron) találták ki. Hála a médiának, a különleges étek gyorsan terjedt, ma már az USA-ban, Angliában és Új-Zélandon is előszeretettel fogyasztják. Annyira, hogy ha a google-be elkezjük beírni, hogy "deep fried" (rántott) a felajánlott találatok között első három-négyben hozza a Snickerst vagy a Marsot. És kicsivel lemaradva az Oreot. Ja, és persze van rántott Bounty is. Mi maradtunk a legnépszerűbbnél, a Snickersest próbáltuk ki.

A csokikat egy éjszakára tanácsos hűtőszekrénybe tenni, mert ha szobahőmérsékletű csokit mártogatnánk a forró olajba, valószínű szétfolyna. Vigyázat, az sem jó ha a mélyhűtőbe tesszük sütés előtt, mert a túl hideg csoki meg széteshet.

Sok hűhó, de megéri

A bunda természetesen szintén édes a méztől, kisütés után pedig olajban tocsogó. Az sem segít rajta, ha előbb kis darabokra vágjuk. Nem baj, végül úgyis letagadjuk.

Rántott Snickers

rántott snickers

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 bögre finomliszt
  • 0.25 bögre tej
  • 1 darab tojás
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál méz
  • 4 darab csoki

Elkészítés:

Szerezzünk be pár hurkapálcát is, így könnyebb dolgunk lesz az étel készítésénél, és enni is mókásabb pálcikáról.

A bunda hozzávalóit egy botmixerrel dolgozzuk össze, ha túl folyós adjunk hozzá még lisztet, ha meg nagyon sűrű, értelemszerűen tejet. Olyasmi állagúnak kell lennie, mint amilyen a nokedli tésztája szaggatás előtt.

Szúrjuk fel a pálcikára a csokoládét (kis darabokra vágva szerintem jobban néz ki mint egyben), mártsuk bele a masszába, és tegyük a forró olajba addig, amíg a bundája aranybarna lesz. Melegen és hidegen is lehet fogyasztani.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon