Pikáns remoulade mártás - Minden unalmas ételen csavar egyet
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
A remoulade a majonézes mártások királya, annyi izgalmas íz és állag van benne egyszerre, hogy messze lekörözi az összes hozzá hasonló versenyzőt. Nagyon sok mindenhez illik a hamburgertől kezdve a sima rántott húson át egészen a húsvéti sonkáig.
És a jó tulajdonságainak felsorolása itt még nem ért véget. A remoulade voltaképpen egy luxus-tartár, amibe egy csomó minden kerül. Rengetegféle receptje létezik, vannak minimalistább és hedonistább változatai. Mindig megy bele többféle zöldfűszer, például metélőhagyma, petrezselyem, de gyakran tárkony is.
Változatai
Van sárga és piros verziója: a pirosba csili, a sárgába tojássárgája kerül. Szinte mindig tesznek bele kapribogyót, de bizonyos változatai finomra vágott csemegeuborkát is tartalmaznak, valamint néha tormát és szardellát is. Természetesen házi majonézzel elkészítve lesz a legfinomabb.
Mivel több húsvétkor is használatos alapanyag fordul elő benne, például kemény tojás és torma, nagyon jól szolgál olyan esetben, ha a sonkát már meguntuk, vagy fel akarjuk dobni valamivel.
Remoulade
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm majonéz
- 50 gramm csemegeuborka
- 1 evőkanál kapribogyó
- 2 evőkanál petezselyem
- 2 evőkanál metélőhagyma
- 1 darab kemény tojás
- 1 kávéskanál reszelt torma
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors