Friss savanyúság, ahogy Gordon Ramsay készíti: kipróbáltuk otthon
Egy jó savanyúságért nem kell órákat a konyhában töltened. Egyszerű és gyors megoldás is létezik.
Savanyúság szinte bármilyen zöldségből és számos gyümölcsből készíthető, a retekre azonban mégsem esik túl gyakran a választásunk. Pedig olcsó és könnyen hozzáférhető alapanyag, ráadásul mutatós is, hiszen a héja gyönyörűen megszínezi a savanyúság levét.
Ehhez az szükséges, hogy a héjával együtt tedd a befőttesüvegbe, és ha tényleg néhány perc alatt szeretnél vele végezni, akkor felszeletelned sem kötelező: egyszerűen vágd félbe a zöldséget.
A retek és a hagyma kivételével tegyünk minden hozzávalót egy közepes edénybe, forraljuk fel, és alacsony hőfokon főzzük 5 percig.
Tisztítsuk meg a retket, tetszés szerint vágjuk félbe vagy vastagabb szeletekre, és tegyük sterilizált befőttesüvegbe. Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk vékony karikákra, és dugdossuk a retkek közé.
Öntsük rá a forró levet, és zárjuk le az üveget. Kihűlés után hűtőben tároljuk, és felbontás után egy hónapon belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu