
Retró kókusztekercs sütés nélkül: dupla adagban készítsd

Kétféle krémmel töltve készül a retró kedvenc, mely kezdő fakanáltanoncok számára sem okoz nehézséget.
A kókuszgolyó mellett a kókuszos keksztekercs is nagy kedvenc, mely nemcsak finom, hanem mutatós is. A látszat azonban ne tévesszen meg senkit, egyáltalán nem nehéz megalkotni a mennyei finomságot.
Így is lehet!
Én most kétféle krémmel készítettem a tekercset, a rudakat pedig kókuszreszelékkel szórtam meg. Ha újítanál a klasszikus recepten, akkor kókuszreszelék helyett csokimázzal vond be a desszertet, a vajas krémet pedig valamilyen szezonális gyümölccsel gazdagítsd.
-
2023-12-04 09:32:01
-
2023-11-16 09:36:01
-
2023-11-07 09:32:01
Retró kókusztekercs kétféle krémmel

Hozzávalók 6 személyre
Tekercs:
- 50 dkg darált keksz
- 3 evőkanál kakaó
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál rumaroma
- 3.5 dl tej
Vajas krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Gesztenyés krém:
- 15 dkg gesztenye (mirelit)
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál rumaroma
- kókuszreszelék a bevonáshoz szükség szerint
Elkészítés:
A darált kekszet a kakaóval, porcukorral, rummal és a tejjel gyúrjuk össze. Ha szükséges, még kevés tejet adjunk hozzá, hogy egybeálljon a massza. Ezután fóliázzuk le a tálat és készítsük el a krémeket.
Vajas krém:
A vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel keverjük simára.
Gesztenyés krém:
A gesztenyét a porcukorral és a rummal keverjük simára.
Összeállítás:
A masszát osszuk két egyforma részre.
Terítsünk a dolgozófelületre egy sütőpapírt, szórjunk rá kókuszreszeléket, majd arra tegyük rá az egyik kekszes maszát. A massza tetejére is tegyünk sütőpapírt, ha szükséges, ha nem, akkor papír nélkül, nyújtófa segítségével nyújtsuk ki, majd kenjük meg az egyik krémmel. Ezután tekerjük fel, majd a rudat szórjuk meg kókuszreszelékkel. A másik masszával és krémmel ugyanígy járjunk el.
A sütit hűtőben tároljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!