Retró kókusztekercs sütés nélkül: dupla adagban készítsd

Retró kókusztekercs kétféle krémmel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kétféle krémmel töltve készül a retró kedvenc, mely kezdő fakanáltanoncok számára sem okoz nehézséget.

A kókuszgolyó mellett a kókuszos keksztekercs is nagy kedvenc, mely nemcsak finom, hanem mutatós is. A látszat azonban ne tévesszen meg senkit, egyáltalán nem nehéz megalkotni a mennyei finomságot.

Így is lehet!

Én most kétféle krémmel készítettem a tekercset, a rudakat pedig kókuszreszelékkel szórtam meg. Ha újítanál a klasszikus recepten, akkor kókuszreszelék helyett csokimázzal vond be a desszertet, a vajas krémet pedig valamilyen szezonális gyümölccsel gazdagítsd.

Retró kókusztekercs kétféle krémmel

Retró kókusztekercs kétféle krémmel ct

Hozzávalók 6 személyre

Tekercs:

  • 50 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 3.5 dl tej

Vajas krém:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Gesztenyés krém:

  • 15 dkg gesztenye (mirelit)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • kókuszreszelék a bevonáshoz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet a kakaóval, porcukorral, rummal és a tejjel gyúrjuk össze. Ha szükséges, még kevés tejet adjunk hozzá, hogy egybeálljon a massza. Ezután fóliázzuk le a tálat és készítsük el a krémeket.

Vajas krém:

A vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel keverjük simára.

Gesztenyés krém:

A gesztenyét a porcukorral és a rummal keverjük simára.

Összeállítás:

A masszát osszuk két egyforma részre.

Terítsünk a dolgozófelületre egy sütőpapírt, szórjunk rá kókuszreszeléket, majd arra tegyük rá az egyik kekszes maszát. A massza tetejére is tegyünk sütőpapírt, ha szükséges, ha nem, akkor papír nélkül, nyújtófa segítségével nyújtsuk ki, majd kenjük meg az egyik krémmel. Ezután tekerjük fel, majd a rudat szórjuk meg kókuszreszelékkel. A másik masszával és krémmel ugyanígy járjunk el.

A sütit hűtőben tároljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük