20 perces ricottás-spenótos tészta - A citromtól lesz igazán friss és könnyed

spenótosricottástészta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha gyors, egyszerű, könnyű, mégis laktató fogást keresel, ne kutass tovább, ez a recept neked szól.

Ez a recept még a gyorsak között is a leggyorsabb, annyi idő alatt készül el, míg kifő a tészta, még szószt sem kell főzni hozzá, csak összekeverni pár alapanyagot. A ricotta, a bébispenót és a citromlé tökéletesen kiegészítik egymást, egyszerre friss és üde az összhatás, miközben egy laktató ételről van szó.

Citromból mindenképpen biót használj, ugyanis a héjára is szükég lesz, spenótból pedig csakis friss leveleset. Mivel az olívaolajjal most nem főzni vagy sütni fogsz, az extra szűz a legjobb választás, sokkal finomabb lesz vele az étel.

Ricottás-spenótos tészta

spenótosricottástészta

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 gramm tészta
  • 250 gramm ricotta
  • 200 gramm bébispenót
  • 40 gramm parmezán
  • 1 darab biocitrom
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dente-re lobogó, enyhén sós vízben. A főzés utolsó 1 percében merjünk ki fél bögrényit a tészta főzővizéből, majd dobjuk a bébispenótot a tészta mellé a vízbe. Keverjünk rajta egyet. Ha letelt az 1 perc, szűrjük le a tésztát a spenóttal együtt, majd tegyük egy lábasba.

Egy tálban keverjük össze a ricottát, a reszelt parmezánt, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citrom levét és héját. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Borítsuk a ricottás keveréket a tésztára és a spenótra, alaposan keverjük vele össze. Öntsük hozzá a félretett főzővizet is, annyit adagoljunk belőle, hogy krémes legyen a szósz, mindenhol befedje a tésztát.

Reszelt parmezánnal vagy olívaolajjal megöntözve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük