
Ropogós, aranybarna bundában sült csirkefalat: az írótól lesz még finomabb

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül

Ellenállhatatlan Hasselback-krumpli: belesül a kolbász szaftja

Vajpuha, fűszeres csirkemáj ázsiai módra: a szójaszósz a lelke

Pihe-puha édesburgonyás kenyér: garantáltan megédesíti a reggeledet
A panko morzsától ropogós a bunda, az írótól pedig omlós a hús, próbáld ki az alábbi receptet a megszokott panír helyett.
Nagyon egyszerűen és villámgyorsan készül a bundázott csirkefalat, ráadásul az alább olvasható módszerrel még finomabb lesz. A titok abban rejlik, hogy tojás helyett íróban mártózik meg a hús, a végén pedig nem zsemlemorzsát, hanem ropogós pankós bundát kap.
Ha még puhábbra és ízletesebbre készítenéd a húst - és időd is van rá -, pácold be íróba a sütés előtt minimum 1, maximum 12 órával. Az is jó trükk, ha a lisztbe vagy a morzsába különböző fűszereket keversz, ez lehet chili, fűszerpaprika, de zöldfűszer is.
Ha esetleg nem kapsz panko morzsát, de ropogós végeredményt szeretnél elérni, apróra tört kukoricapelyhet vagy krékert is használhatsz. Ha sütőben készítenéd a húst, 200 fokon süsd a csirkefalatokat 8-10 percig, majd fordítsd meg őket, a másik oldalukat is ugyanennyi ideig pirítsd.
Csirkefalatok

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- 100 gramm liszt
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 2.5 deciliter író
- 100 gramm panko morzsa
- ízlés szerint bors
- olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágjuk egyforma méretű, falatnyi kockákra.
Egy tányérban keverjük össze a lisztet, a sót , a borsot és a fokhagymaport. Egy másik tálba öntsük ki az írót, a harmadikba pedig szórjuk bele a panko morzsát.
A csirkefalatokat panírozzuk be: dobjuk őket a lisztbe, majd az íróba, végül a morzsába. (Ha ropogósabbra szeretnénk, az első panírozás után ismét dobjuk a csirkefalatokat az íróba, majd a morzsába.)
Egy mélyebb serpenyőben melegítsünk bő olajat. Mikor forró, tegyük bele a csirkefalatokat - több részletben kell majd sütni -, oldalanként 3-4 percig süssük őket. Ha elkészültek, szedjük ki őket egy papírtörlővel bélelt tányérra/tálcára.
Melegen, mártogatóssal kínáljuk őket.
Fotó: Getty Images