Így lesz a legfinomabb a héjában sült burgonya: krémes lesz a sütőben
A kívül ropogós, belül krémesre sült burgonyát nassolhatod magában, valamilyen mártogatóssal, és köretként is kínálhatod.
Te mit csinálsz a maradék krumplipürével? Én kiflit vagy pogácsát készítek belőle, az amerikaiak azonban ropogós bundában, bő olajban aranybarnára sütik. A finomság tater tots néven ismert, és Amerikában megőrülnek érte. Az aranybarna ropogtatnivalót általában ketchuppal kínálják, baráti beszélgetésekhez vagy meccsnézés közben remek harapnivaló.
A krumplis massza ízesítésével érdemes játszani. Használhatsz friss fűszernövényeket, petrezselymet, metélőhagymát vagy szezonjában medvehagymát. Az ízeket pedig szerecsendióval, chilivel vagy épp fokhagymával is megbolondíthatod. Ha igazán ropogósra szeretnéd készíteni, akkor pankomorzsát használj.
A krumplit héjában főzzük puhára, majd hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, és kis lyukú reszelőn reszeljük le.
A tojást válasszuk szét. A sárgáját keverjük a krumplimasszához, a fehérjét a bundánál használjuk.
A reszelt krumplihoz adjuk hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot, reszelt sajtot és a lisztet, gyúrjunk belőle tésztát. (Ha a tészta gyúrás közben nagyon ragad, akkor szükség szerint adjunk még hozzá lisztet.)
A masszából formázzunk a gnocchihoz hasonló kis darabokat.
A darabokat mártsuk felvert tojásfehérjébe, majd panko- vagy zsemlemorzsában forgassuk meg, és forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu