
Fűszeres, ropogós bundában sült csirke: az ízletes falatok rabul ejtenek

A rántott csirkehús nem a megszokott módon készül. Fűszeres, ropogós bunda teszi ellenállhatatlanná.
A klasszikus rántott hús liszt, tojás és zsemlemorzsa hármasába öltözik. Örök kedvenc, melynek ma már több változatát is ki lehet próbálni. A hagyományos zsemlemorzsa helyett sokan áttértek a pankomorzsára, de az is nagy divattá vált, hogy a morzsát különböző fűszerekkel vagy magvakkal dúsítva teszik ízletesebbé, ropogósabbá. Maradva ennél a vonalnál, most egy szuper receptet mutatunk, mely a frissensültrajongók körében egyre népszerűbb.
Chips és fűszerek
Az amerikai gasztroműsorokat nézve vagy az interneten böngészve egyre gyakrabban találtam magam szemben azzal a recepttel, amikor a frissensültek ruháját chips alkotja. Ettől ízletesebb és ropogósabb a hús, tényleg érdemes kipróbálni. Hogy biztosra menjek, a húst írós, tojásos, fűszeres bundába mártottam, csak ezután forgattam a chipsdarabkákba. A végeredmény tényleg ropogós lett, a hús finom omlós, jól érződnek benne a fűszerek. A csípős ízek kedvelői 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet is keverhetnek az írós masszába, úgy még intenzívebb lesz az összhatás.
Chipsből jó minőségűt válassz, lehetőleg olyat, ami pikánsabb, akár chilis ízesítésű. Én a Pringles Hot&Spicy-ra szavazok, de mást is ki lehet próbálni.
-
2023-11-06 08:52:01
-
2023-10-23 07:50:01
-
2023-08-19 07:52:01
Fűszeres bundában sült csirke

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell
- 280 g chips (lehetőleg csípős)
- 2 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál chilipor
- 5 evőkanál liszt
- 500 ml író
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk csíkokra, vagy szeleteljük fel ízlés szerint.
A chipset daráljuk le, vagy törjük durvára.
A tojást üssük tálba és keverjük össze a fűszerekkel (só, bors, reszelt fokhagyma, Cayenne-bors, chili), ezután keverjük hozzá a lisztet és az írót.
A csirkemellcsíkokat mártsuk az írós masszába, utána forgassuk meg a chipsben, majd bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!