Elképesztően finom rántott csirkemell: a hús kukoricaprézliben van megforgatva
A rántott hús nem a megszokott módon készül, zsemlemorzsa helyett kukoricaprézlis bundát kap.
A klasszikus rántott hús liszt, tojás és zsemlemorzsa hármasába öltözik. Örök kedvenc, melynek ma már több változatát is ki lehet próbálni. A hagyományos zsemlemorzsa helyett sokan áttértek a pankomorzsára, de az is nagy divattá vált, hogy a morzsát különböző fűszerekkel vagy magvakkal dúsítva teszik ízletesebbé, ropogósabbá. Maradva ennél a vonalnál, most egy szuper receptet mutatunk, mely a frissensültrajongók körében egyre népszerűbb.
Az amerikai gasztroműsorokat nézve vagy az interneten böngészve egyre gyakrabban találtam magam szemben azzal a recepttel, amikor a frissensültek ruháját chips alkotja. Ettől ízletesebb és ropogósabb a hús, tényleg érdemes kipróbálni. Hogy biztosra menjek, a húst írós, tojásos, fűszeres bundába mártottam, csak ezután forgattam a chipsdarabkákba. A végeredmény tényleg ropogós lett, a hús finom omlós, jól érződnek benne a fűszerek. A csípős ízek kedvelői 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet is keverhetnek az írós masszába, úgy még intenzívebb lesz az összhatás.
Chipsből jó minőségűt válassz, lehetőleg olyat, ami pikánsabb, akár chilis ízesítésű. Én a Pringles Hot&Spicy-ra szavazok, de mást is ki lehet próbálni.
A csirkemellet vágjuk csíkokra, vagy szeleteljük fel ízlés szerint.
A chipset daráljuk le, vagy törjük durvára.
A tojást üssük tálba és keverjük össze a fűszerekkel (só, bors, reszelt fokhagyma, Cayenne-bors, chili), ezután keverjük hozzá a lisztet és az írót.
A csirkemellcsíkokat mártsuk az írós masszába, utána forgassuk meg a chipsben, majd bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors