A legropogósabb steakburgonya receptje: ezekkel a trükkökkel biztos a siker
Nincs is jobb köret egy ízletes és ropogós külsejű steakburgonyánál. Ahhoz, hogy ezt elérd, mutatjuk a legjobb trükköket.
Ha kifogytál a krumplis ötletekből, akkor ez a köret épp kapóra jöhet: izgalmas, nem hétköznapi, és annyira mutatós, hogy akár vendégvárónak is beillik. Egyszerűbben készül, mint azt elsőre hinnéd, és tulajdonképpen csak az előkészítéssel lesz dolgod, hiszen a többit a sütő végzi.
A csavart krumplinak is nevezett ropogós köret sok fűszerrel az igazi: ebben az esetben a só és bors mellett pirospaprika, fokhagyma-granulátum és kakukkfű is kerül rá. Amellett, hogy remek köret, előételként is eheted, sőt mártogatósok mellé vagy önmagában is fogyaszthatod.
A krumplikat mossuk meg, és töröljük szárazra. (Ha frissek és még vékony a héjuk, nem szükséges meghámozni.) Hosszában szúrjuk át rajtuk a hurkapálcákat, majd egy éles késsel vágjuk őket spirál formájúra. Minél vékonyabb csíkokat vágunk, annál ropogósabbra sülnek. Kissé lazítsuk fel a krumplikat, és nyújtsuk szét őket a hurkapálcán, mintha rugók lennének.
Egy kisebb tálban keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal, és kenjük meg vele a krumplikat. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket 30-35 percig, vagy amíg ropogósak és aranybarnák nem lesznek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu