Így készítve lesz mennyei a rántott harcsa: kukoricadarás bundát kap

rhcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ne csak a strandon mondj igent a rántott halra, vedd fel az otthoni menübe, lepd meg magad és szeretteid egy könnyű, ízletes, ropogós fogással.

A hal nem csak egészséges, változatos finomságok készülhetnek belőle, ennek ellenére sajnos még mindig nem túl népszerű a magyar családok körében. Bezzeg, amikor elkezdődik a strandszezon, mindenki megkívánja a rántott halat, különösen a hekket, hideg savanyúsággal és sült krumplival. A sült hal nem csak a szabadban fogyasztva esik jól, otthon készítve is isteni, mutatunk is rá egy jó receptet.

Olajban sült hal készítésénél mindig nagyon figyelni kell, mivel a hal szerkezete érzékeny, könnyedén darabjaira eshet. Hogy elkerüld ezt a kellemetlenséget, először is figyelembe kell venned, hogy nem mindenféle hal rántani való. A legjobb, ha hekkből, süllőből vagy harcsából készíted a sült fogást.

Ha hagyományos panírral dolgozol, duplán forgasd meg benne a halat, ha viszont újítanál a megszokottakon, akkor kukoricadara, fűszerpaprika, bors keverékébe öltöztesd a halat. Ízletes és ropogós, pillanatok alatt elfogy az étkezőasztalról. Kínálj mellé krumplis köretet vagy izgalmas salátát és a jéghideg frissítőről se feledkezz meg.

Ropogósra sült harcsa

rhct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dekagramm harcsafilé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 8 dekagramm kukoricadara
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • olaj a sütéshez
  • citrom a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricadarát, fűszerpaprikát és a borsot keverjük egybe.

A harcsát sózzuk meg, majd forgassuk a darás keverékbe, utána tegyük bő, forró olajba és mindkét oldalán süssük aranybarnára (közepes lángon, oldalanként körülbelül 3-4 percig süssük).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük