Fűszeres bundában, sütőben sült gomba: így is ropogós lesz az isteni panír
Egy-két apró trükkel könnyedén feldobhatod az untig ismert receptet, a panír nagyon izgalmas lesz, ha sajttal és fűszerekkel kevered össze.
A ropogós, aranybarna falatokat mindenki szereti. A rántott hús mellett a zsemlemorzsába forgatott zöldségek is méltán népszerűek. Az aranybarna bundában sült zöldségeket kínálhatod mártogatóssal, főzelékkel vagy bármilyen más körettel.
A ropogós cukkinihasábok nem a megszokott módon készülnek. Először is a zöldség ruhája izgalmas fűszerezést kap, ezt friss fűszernövényekkel és reszelt parmezánnal is tovább lehet turbózni. Másodszor, bő olaj helyett a sütőben, leheletnyi zsiradékkal sülnek pirosra a hasábok. A fűszerek pedig remekül éreztetik magukat, szerintem így készítve a legfinomabb a rántott cukkini!
A cukkinit tisztítsuk meg és vágjuk hasábokra.
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat. Egy tányérba öntsük bele a lisztet, egy másikban üssük fel a tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk, melyhez keverjük hozzá a fokhagyma-granulátumot, fekete borsot, füstölt paprikát és a chilipelyhet.
A cukkinirudakat panírozzuk a szokásos módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután a bundázott darabokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A cukkinihasábokra locsoljunk leheletnyi olajat, majd toljuk a tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig a cukkinit, míg a bunda szép aranyszínű lesz. (Félidőnél fordítsuk meg a hasábokat!)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu