![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kívül ropogós, rozmaringgal sült újkrumpli – Belül szinte krémes lesz
![rozmaringos krumpli cover](https://kep.index.hu/1/0/3341/33418/334181/33418192_2560244_11ae5b049ea502701480c5d7836da80e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A krumplireceptekből sosem elég, hiszen elég akár egyetlen fűszerrel sütni, ami rögtön feldobja az ízét.
Amíg tart az újkrumpliszezon, érdemes rendszeresen készíteni, akár köretként, akár magában. Nem kell hozzá túl sok fűszer, de érdemes kipróbálni kicsit markánsabb, ízesebb fajtákkal.
A rozmaringot nagyon szeretem, ugyan ezt a kicsit kesernyés, kámforos fűszert elsősorban húsokhoz használják és ajánlják, a krumplinak is nagyon jó ízt ad, pláne egy kevés fokhagymával együtt sütve.
Rozmaringgal sült újkrumpli
![rozmaringos krumpli recept](https://kep.index.hu/1/0/3341/33418/334182/33418204_0f3bb6873a3898225daae68ed44ac904_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli (újkrumpli)
- 2 darab rozmaring (ág)
- ízlés szerint zsálya
- 1 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 1 csipet szerecsendió
- 250 milliliter víz
- 2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A krumplikat tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A rozmaringágakat és a zsályát vágjuk darabokra. A fokhagymát tisztítsuk meg, majd hosszanti irányban vágjuk be a közepén.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, pirítsuk aranybarnára a fokhagymagerezdeket. Amikor már barnulni kezd a fokhagyma, adjuk hozzá a krumplikockákat, majd magas lángon pirítsuk meg minden oldalukat. Öntsünk rá 100 milliliter vizet, alacsonyabb lángon főzzük néhány percig, majd adjuk hozzá a rozmaringot és a zsályát, egy csipet szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk.
Alacsony lángon pároljuk további 15 percig, ha elpárolog róla a víz, apránként pótoljuk. Akkor zárjuk el a lángot, ha a krumplik kívülről megpirultak, belül pedig puhák lettek. Azonnal, forrón tálaljuk egy kevés rozmaringgal megszórva.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!