8 szuper tésztaszósz egy gyors ebédhez: 20 perces receptek
Ha nincs sok időd a hétköznapi rohanásban, egy gyors tészta a neked való ebéd, pillanatok alatt összedobhatók ezek az isteni szószok.
A házi tészta készítése nem nagy dolog, csupán az időt igényli. Érdemes belevágni, hisz tényleg semmihez sem fogható a saját kezűleg készült tészta. A házi pasta bármilyen formában szervírozható, akár még töltve is kipróbálhatod, alkoss belőle egy jó kis raviolit vagy tortellinit. Ezután már csak valamilyen szószt kell készítened mellé, és kezdődhet a lakoma.
A házi tészta akkor az igazi, ha rugalmas a textúrája, könnyen formázható, a színe pedig aranysárga. A csodás szín titka a jó tanyasi tojás. Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha nem kapunk ilyet? Ilyenkor érdemes sáfránnyal vagy kurkumával izgalmassá tenni. A végeredmény szemet gyönyörködtető!
Vegyünk elő egy gyúródeszkát vagy egy nagy tálat, és szitáljuk rá vagy bele a lisztet. Ezután forgassuk hozzá a sót és a kurkumát, majd alakítsunk ki mélyedést a közepében. Ebbe a mélyedésbe üssük bele a tojásokat. Ezután dolgozzuk a lisztet a tojásokhoz, géppel vagy kézzel gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
A begyúrt tésztát csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe 1 órára.
A hűtőben pihent tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tetszés szerint vágjuk és formázzuk.
A tésztát bő, sós, lobogó vízben főzzük ki. Miután a tészta a lobogó vízbe került, várjuk meg, míg felúszik a víz felszínére. Ezután várjunk még 4-5 percet, majd szűrjük le. Tésztafőzés során érdemes megkóstolni a pastát, így ellenőrizni tudjuk, megfelelő-e az állaga.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu