Csokoládéba mártott mogyoróvajas golyók: sütés nélküli nassolnivaló
Jópofa, különleges és végtelenül egyszerű vendégváró, amivel garantáltan meg tudjuk lepni a rokonokat, barátokat. Az már csak ráadás, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
A torták csodálatos birodalmában a legnagyobb kedvenc a csokitorta, mely rengetegféle változatban készülhet. A klasszikus recept mellett érdemes új verziókat is kipróbálni. Az egyik ilyen a lisztmentes csokitorta, mely kívülről szilárd, a belseje azonban lágy.
Az édes desszert liszt helyett őrölt mandulával készül. Látványra és az ízében is nagyon csokis, de egy kis rum is érezhető benne. Ezt kávéra is cserélheted, vagy egyszerűen mindenféle pluszíz nélkül is összedobhatod a tortát.
A sütőt melegítsük elő 160 fokosra.
A tortaformát (20 centiméteres) béleljük ki sütőpapírral.
A csokit tördeljük kis darabokra, a vajjal együtt, hőálló tálban, vízgőz felett olvasszuk fel, majd tegyük félre hűlni.
A tojásokat a cukorral keverjük habosra, utána adjuk hozzá a mascarponét, a rumot és az olvasztott csokoládét. Ezután az őrölt mandulát és a kakaót is keverjük a masszához.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt formába, majd toljuk a sütőbe 35-40 percre.
A kész finomság tetejét szórjuk meg kakaóval vagy porcukorral.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu