Omlósra sült, szaftos sertéskaraj: alig van vele munka, mégis nagyon finom
Nagyon finom az omlós sertéskaraj, ha hagymás, sörös szaftban sütöd puhára.
A rántott hús örök kedvenc, nem lehet megunni, az aranybarnára sült finomságot elkészítheted csirke- vagy sertéshúsból is. A különlegesebb ízélmény kedvéért érdemes játszani a hús bundájával, vagy dobj össze valamilyen tölteléket, amellyel gazdagítva sokkal ízletesebb lesz.
A karajt a leggyakrabban sajttal szokták megtölteni, amely mellé olykor bacon vagy sonka is kerülhet, úgy igazán ünnepivé varázsolhatod, ha jeles alkalomra készíted. Persze másfajta töltelék is kerülhet a húsba. Mi most a kijevi irányába vittük a tölteléket, mégsem hasonlítható össze a két frissensült.
Sokan macerásnak gondolják a töltött rántott hús készítését, pedig egyáltalán nem az. A lényeg, hogy szép vékonyra klopfold ki a húst. A tölteléket kenheted csak az egyik oldalra, majd a másikat ráhajthatod. De fóliát is tehetsz a hús alá, a segítségével szép roládot tudsz belőle formázni. Ha már töltött rántott hús, akkor érdemes a pillangóvágást is elsajátítanod.
A húst klopfoljuk ki, majd fűszerezzük mindkét oldalán a szeleteket sóval és borssal.
A finomra vágott petrezselymet tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sajtot, krémsajtot és az 1 evőkanál lisztet, az egészet keverjük alaposan össze.
A hússzeletet terítsük ki. Az egyik oldalára kenjük a krémet, a másikat hajtsuk rá.
A megtöltött húst a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
Süssük mindkét oldalán aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu