Joghurtos almasaláta sajttal: könnyed, krémes köret húsok mellé

3
Nyomtatás
sajtos-almasalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Krémes köretként és könnyed vacsoraként is helytáll ez a sajtos almasaláta, amely egyszerre roppanós és krémes, a sós, fanyar és édeskés ízek tökéletes harmóniája.

Ha a nagy karácsonyi evés-ivás után egy kicsit könnyedebb fogásra vágysz, ez a saláta a tökéletes választás! A sajtok miatt laktató, az almától mégis friss és könnyed, a szósz pedig nem tömény majonéz, görög joghurt az alapja.

Almából a picit savanykás, fanyar Granny Smithnek szavazz bizalmat, sajtból pedig dolgozz többfélével, az a legjobb, ha van egy lágyabb, semlegesebb ízű és egy karakteresebb is. A krémes joghurtos szósz tökéletes kontrasztot képez majd a roppanós gyümölccsel.

Sajtos almasaláta

sajtos-almasalata2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 kisebb db alma (Granny Smith)
  • 0.5 db citrom leve
  • 10 dkg gouda sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 1 kisebb db póréhagyma
  • 170 g görög joghurt
  • 2 ek. majonéz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Az almát alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházát, majd kockázzuk fel. Tegyük egy tálba, és locsoljuk rá a citromlevet.

A sajtot is vágjuk kb. 1x1 cm-es kockákra, adjuk az almához. 

A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra, szintén adjuk az almához.

A joghurtot és a majonézt keverjük össze egy kis tálkában, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Öntsük a szószt az almás-sajtos keverékre, forgassuk egybe.

Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, míg összeérnek az ízek.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon