Roppanós, friss almasaláta - Egészséges és nagyon finom
Friss és izgalmas ízek, valamint textúrák találkoznak az egészséges almasalátában, ami vinaigrette-tel és nélküle is nagyon finom.
Ha a nagy karácsonyi evés-ivás után egy kicsit könnyedebb fogásra vágysz, ez a saláta a tökéletes választás! A sajtok miatt laktató, az almától mégis friss és könnyed, a szósz pedig nem tömény majonéz, görög joghurt az alapja.
Almából a picit savanykás, fanyar Granny Smithnek szavazz bizalmat, sajtból pedig dolgozz többfélével, az a legjobb, ha van egy lágyabb, semlegesebb ízű és egy karakteresebb is. A krémes joghurtos szósz tökéletes kontrasztot képez majd a roppanós gyümölccsel.
Az almát alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházát, majd kockázzuk fel. Tegyük egy tálba, és locsoljuk rá a citromlevet.
A sajtot is vágjuk kb. 1x1 cm-es kockákra, adjuk az almához.
A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra, szintén adjuk az almához.
A joghurtot és a majonézt keverjük össze egy kis tálkában, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Öntsük a szószt az almás-sajtos keverékre, forgassuk egybe.
Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, míg összeérnek az ízek.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu