Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz

4
Nyomtatás
melegszendvics
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával készül az ízletes melegszendvics, mely tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.

Szerintem nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a melegszendvicset. Gyorsan és könnyen összedobható, bármilyen étkezésre tökéletes választás. Én főleg a laza, ráérős estékre szoktam elkészíteni, a család és a baráti társaság is egyformán örül a finomságnak. Szerencsére mindig elő tudok jönni valamilyen új recepttel, most megosztom a legújabb kedvencemet!

Így is lehet!

A darált hús ízesítését érdemes saját ízlés szerint alakítani. Karakteresebb ízeket is hozzákeverhetsz, ilyen az apróra kockázott jalapeño paprika, chilipaprika vagy 1-2 evőkanál dijoni mustár. Sajtból kétfajtát is használhatsz, a húshoz keverj mozzarellát, míg a tetejére cheddart szórj.

Sajtos, darált húsos melegszendvics

Sajtos darált húsos melegszendvics ct

Hozzávalók 4 személyre

A raguhoz:

  • 60 dkg darált hús (csirke, pulyka, marha, sertés)
  • 1 tk.
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 darab tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 20 dkg reszelt sajt

Az összeállításhoz:

  • vaj
  • 4 db zsemle
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst mérjük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, oregánót, tojást és a reszelt sajtot.

A pékárut kenjük meg vajjal, majd a darált húst is kenjük rá. A szendvics tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó : Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon