Laktató, gombakrémes melegszendvics: ebből biztos a repeta

Ízletes gombakrémes melegszendvics cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás melegszendvics remek választás a bekuckózós hideg estékre. A finomságból érdemes nagyobb adaggal készíteni, mivel nagy sikere lesz a család körében. Ha pedig maradna a krémből, a hűtőben gond nélkül tárolható.

A gyorsan összedobható harapnivalókat mindenki kedveli, ilyenek a szendvicsek, melegszendvicsek. A sok sajttal pirult melegszendvics minden szezonban jólesik: a finomságot büfékben is érdemes megkóstolni, egyes helyeken nagyon ízletes, én azonban mindig azt mondom, a házilag készült ételeknek nincsen párja, az otthon készített melegszendvics verhetetlen.

Így még finomabb!

A gombás melegszendvicset kakukkfűvel tettem karakteresebbé, de helyette füstölt fűszerpaprikát is lehet használni, úgy kellemesen füstös lesz a kence. Tej helyett tejszínt is választhatsz, az extra krémes textúra érdekében pedig krémsajtot is keverhetsz a gombás kencébe. A krémet érdemes botmixerrel pürésíteni: bátran dobj össze belőle dupla adaggal, nagy sikere lesz, de ha marad belőle, az sem baj, hűtőben 4-5 napig tárolható.

Ízletes gombakrémes melegszendvics

Ízletes gombakrémes melegszendvics ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vörös- vagy lila hagyma
  • 500 g gomba
  • 80 g vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • sajt ízlés szerint (300 g)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra.

A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel tetszés szerint.

A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük 3-4 percig. Ezután az előkészített gombát keverjük a hagymához, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd pirítsuk le. Körülbelül 15-20 perc múlva (ez az idő több is lehet), mikor a gomba jól lepirult, nincs alatta lé, keverjük hozzá a lisztet és öntsük fel tejjel, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós.

A krémet főzzük rottyanásig, majd vegyük le a gáztűzhelyről, ha szeretnénk, botmixerrel pürésítsük tetszőleges állagúra.

A krémet kenjük pékárura, majd reszelt sajttal megszórva toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre. (Addig kell sütni, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére.)

Fotó : Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük