Sajtos kukorica-krémleves 30 perc alatt: egyszerű, szerethető recept

kukorica-krémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kukorica-krémleves a krémsajttól selymes textúrát kap, a füstölt sajttól pedig sokkal finomabb lesz. Ezt a receptet kezdők is kipróbálhatják.

Főzni jó dolog! Bárki bármit mond, a házilag készült étel mindig finomabb. Ha még csak most barátkozol a főzéssel, akkor egyszerűbb receptekkel kezdj, mint amilyen az alábbi is.

A kukorica nagy kedvenc a családomban, főve, grillezve, salátába és levesbe is jöhet. Sokan nem is gondolnák, milyen finom a kukoricából készült krémleves, mely sokféle ízesítésben kipróbálható, én most krémsajttal és füstölt sajttal tettem izgalmassá.

Ha te is igazi "kukoricafan" vagy, akkor a kolumbiaiak híres krumplilevesét is érdemes kipróbálnod, melybe darabokra vágott kukoricacső kerül.

Sajtos kukorica-krémleves

kukorica-krémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

Leves:

  • 600 g kukorica (konzerv)
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 6 dl alaplé vagy víz
  • 200 g krémsajt
  • 80 g füstölt sajt

Tálalás:

  • 1 csokor petrezselyem
  • háromszög alakú chips ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szűrőben mossuk át, majd csepegtessük le. A kukoricából egy keveset érdemes félretenni, tálalásnál jól jöhet.

A póréhagymát vágjuk finomra, majd kevés vajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a lecsepegtetett kukoricát, fűszerezzük sóval és borssal, majd az alaplével vagy a vízzel öntsük fel, és főzzük forrásig.

Ezután botmixerrel pürésítsük simára, majd keverjük hozzá a krémsajtot és a reszelt sajtot, főzzük még néhány percig.

A kész levest finomra aprított petrezselyemmel, krutonnal, kukoricával vagy chipsszel megszórva kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük