
Sajtos kukorica-krémleves 30 perc alatt: egyszerű, szerethető recept

A kukorica-krémleves a krémsajttól selymes textúrát kap, a füstölt sajttól pedig sokkal finomabb lesz. Ezt a receptet kezdők is kipróbálhatják.
Főzni jó dolog! Bárki bármit mond, a házilag készült étel mindig finomabb. Ha még csak most barátkozol a főzéssel, akkor egyszerűbb receptekkel kezdj, mint amilyen az alábbi is.
A kukorica nagy kedvenc a családomban, főve, grillezve, salátába és levesbe is jöhet. Sokan nem is gondolnák, milyen finom a kukoricából készült krémleves, mely sokféle ízesítésben kipróbálható, én most krémsajttal és füstölt sajttal tettem izgalmassá.
Ha te is igazi "kukoricafan" vagy, akkor a kolumbiaiak híres krumplilevesét is érdemes kipróbálnod, melybe darabokra vágott kukoricacső kerül.
-
2023-09-23 08:36:01
-
2023-09-12 10:16:01
-
2023-08-19 09:28:01
Sajtos kukorica-krémleves

Hozzávalók 4 személyre
Leves:
- 600 g kukorica (konzerv)
- 1 csokor újhagyma
- 1 evőkanál vaj
- só és bors ízlés szerint
- 6 dl alaplé vagy víz
- 200 g krémsajt
- 80 g füstölt sajt
Tálalás:
- 1 csokor petrezselyem
- háromszög alakú chips ízlés szerint
Elkészítés:
A kukoricát szűrőben mossuk át, majd csepegtessük le. A kukoricából egy keveset érdemes félretenni, tálalásnál jól jöhet.
A póréhagymát vágjuk finomra, majd kevés vajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a lecsepegtetett kukoricát, fűszerezzük sóval és borssal, majd az alaplével vagy a vízzel öntsük fel, és főzzük forrásig.
Ezután botmixerrel pürésítsük simára, majd keverjük hozzá a krémsajtot és a reszelt sajtot, főzzük még néhány percig.
A kész levest finomra aprított petrezselyemmel, krutonnal, kukoricával vagy chipsszel megszórva kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!