Sűrű sárgaborsóleves kukoricával: füstölt paprika bolondítja meg
Igazi kényeztető és tartalmas leves, amelybe a sárgaborsó mellett kukorica és kesudió is kerül, az egészet pedig a füstölt paprika dobja fel.
Ha egy édes, füstös, krémes és tartalmas levesre vágysz, akkor megtaláltad: ezzel a sárgaborsós recepttel ugyanis biztosan elégedett leszel. Olyan tápláló hozzávalókból készül, mint a sárgaborsó, a kukorica és a kesudió, mindezt pedig a füstölt paprika egészíti ki.
A leves anélkül lesz krémes, hogy bármilyen tejterméket fel kellene használnod hozzá: ez pedig a selymesre pürésített kesudiónak köszönhető, általa pedig még táplálóbbá válik az egyébként is egytálételnek beillő fogás.
Füstös sárgaborsóleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 db szárzeller feldarabolva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db nagy sárga burgonya felkockázva
- 350 g konzerves vagy 4 cső friss kukorica
- 250 g sárgaborsó (fél szemek)
- 0.75 tk füstölt paprika
- 1 tk só
- 1.5 liter zöldségalaplé
- 1.5 ek almaecet
- 100 g kesudió
- 150 ml víz
- 1 csipet só
Elkészítés:
Először készítsük el a kesukrémet: a kesudiót áztassuk legalább 1 órára forró vízbe, szűrjük le, majd 150 ml vízzel és egy csipet sóval turmixoljuk teljesen krémesre. Tegyük félre.
Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olajjal, és dinszteljük benne 5-7 percig a hagymát, a zellert és a fokhagymát. Adjuk hozzá a krumplit, a kukoricát (ha frisset használunk, ha konzervet, akkor csak később), a sárgaborsót, a paprikát és a sót, majd öntsük fel az alaplével.
Fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük 45 percig, vagy amíg a borsó teljesen megpuhul. Ha konzerves kukoricát használunk, akkor most adjuk hozzá a leveshez.
Egy botmixer segítségével részlegesen pürésítsük a levest, vagy öntsük a felét turmixgépbe, turmixoljuk krémesre, és öntsük vissza a többihez. Keverjük hozzá az ecetet és a kesukrémet is, és szükség szerint sózzuk.
-
2024-01-06 11:08:01
-
2023-11-04 07:50:02
-
2023-09-12 10:16:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!