Sűrű sárgaborsóleves kukoricával: füstölt paprika bolondítja meg

Sargaborso-leves-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igazi kényeztető és tartalmas leves, amelybe a sárgaborsó mellett kukorica és kesudió is kerül, az egészet pedig a füstölt paprika dobja fel.

Ha egy édes, füstös, krémes és tartalmas levesre vágysz, akkor megtaláltad: ezzel a sárgaborsós recepttel ugyanis biztosan elégedett leszel. Olyan tápláló hozzávalókból készül, mint a sárgaborsó, a kukorica és a kesudió, mindezt pedig a füstölt paprika egészíti ki.

A leves anélkül lesz krémes, hogy bármilyen tejterméket fel kellene használnod hozzá: ez pedig a selymesre pürésített kesudiónak köszönhető, általa pedig még táplálóbbá válik az egyébként is egytálételnek beillő fogás.

Füstös sárgaborsóleves

Sargaborso-leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 db szárzeller feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db nagy sárga burgonya felkockázva
  • 350 g konzerves vagy 4 cső friss kukorica
  • 250 g sárgaborsó (fél szemek)
  • 0.75 tk füstölt paprika
  • 1 tk
  • 1.5 liter zöldségalaplé
  • 1.5 ek almaecet
  • 100 g kesudió
  • 150 ml víz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a kesukrémet: a kesudiót áztassuk legalább 1 órára forró vízbe, szűrjük le, majd 150 ml vízzel és egy csipet sóval turmixoljuk teljesen krémesre. Tegyük félre.

Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olajjal, és dinszteljük benne 5-7 percig a hagymát, a zellert és a fokhagymát. Adjuk hozzá a krumplit, a kukoricát (ha frisset használunk, ha konzervet, akkor csak később), a sárgaborsót, a paprikát és a sót, majd öntsük fel az alaplével.

Fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük 45 percig, vagy amíg a borsó teljesen megpuhul. Ha konzerves kukoricát használunk, akkor most adjuk hozzá a leveshez.

Egy botmixer segítségével részlegesen pürésítsük a levest, vagy öntsük a felét turmixgépbe, turmixoljuk krémesre, és öntsük vissza a többihez. Keverjük hozzá az ecetet és a kesukrémet is, és szükség szerint sózzuk.

Fotók: Getty Images 

Ezt is szeretjük