Illatos, fűszeres, omlós csirke: eteti magát, olyan finom
Szereti a család a rántott húst? Akkor az omlós csirkét imádni fogják! A frissensült fűszeres bundába öltöztetve a legfinomabb.
Ha már unod a rántott húst, akkor érdemes párizsi bundában sütni a csirkemellet vagy a karajt. A párizsi bunda több változatban is készülhet: van, aki lisztbe, majd tojásba mártja a húst, míg a régi vendéglős módszer szerint a massza attól különleges, hogy a tojást kettéválasztják, a fehérjéből habot vernek.
A párizsi bunda liszt és tojás keverékéből is készülhet, ezt a masszát érdemes fűszerezni is, én ezt próbáltam ki. A masszába őrölt bors és fokhagyma került, majd a szeleteket megkentem tejföllel, és reszelt sajtot is szórtam rá, végül sütőbe toltam.
A pompás fogást még izgalmasabbá varázsolhatod, ha a tejfölbe is kerül fűszer. Remekül áll neki a füstölt paprika, vagy valamilyen zöldfűszerrel is érdemes feldobni.
A húst tetszés szerint szeleteljük fel, ha szükséges, kicsit klopfoljuk ki.
Ezután sózzuk le a szeleteket, és tegyük 30 percre hűtőbe. A bundához a lisztet mérjük tálba, adjuk hozzá a borsot, fokhagymát, tojást és tejet, keverjük csomómentesre a palacsintatésztához hasonlító masszát. Ezután mártsuk bele a hússzeleteket, és forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
A kisült húst helyezzük tepsire vagy jénaira. A szeletek tetejére kenjünk tejfölt, majd szórjunk rá sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu