Ropogós bundában sült kijevi csirkegolyó: ilyen finomat még nem ettél
A bájos megjelenésű húsgolyó ropogós bundában csábít, melynek belsejébe fokhagymás vaj kerül.
A rántott húst mindenki szereti, a frissensültek palettáján az egyik nagy kedvenc a kijevi csirkemell. A rántott hús ínycsiklandó vajas, fokhagymás töltelékkel csábít. A recept egyszerű, egyedül az okozhat gondot, ha a töltelék kifolyik, de ezt is elkerülheted, ha lefagyasztod.
A tölteléket fel lehet dobni, ebben a receptben a vaj mellé krémsajt kerül, de még 1-2 evőkanál reszelt sajt is elfér benne. A hús bundájára is érdemes egy kis figyelmet szánni, a zsemlemorzsát érdemes fűszerezni, úgy még finomabb a frissensült.
A petrezselymet mossuk meg és vágjuk finomra.
A megtisztított fokhagymát reszeljük le.
A puha vajhoz keverjük hozzá a krémsajtot és az előkészített petrezselymet és fokhagymát. A kencét helyezzük folpackra, formázzunk belőle egy hengert és becsomagolva tegyük a fagyasztóba néhány órára.
A húst hosszában vágjuk félbe, majd klopfoljuk ki, sózzuk le.
A fagyasztóból vegyük ki a tölteléket és szeleteljük fel. A vajas szeleteket helyezzük a hús közepére, majd tekerjük/csomagoljuk bele, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat: a lisztet mérjük tálba, egy másikban a tojásokat üssük fel, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk, amelyhez fogassuk hozzá a borsot, Cayenne-borsot és a fokhagyma-granulátumot.
A töltött húst panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő olajban süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images