Selymes sajtszósz pillanatok alatt: nachos mellé, de sült húsra is öntheted

sajtszósz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minek vennél bolti sajtszószt a nachosod mellé, amikor egyszerű alapanyagokból, házilag 10 perc alatt elkészítheted.

A krémes, fűszeres sajtszósz szinte mindent megkoronáz, nachos mellé mártogatósnak, sült húsra vagy zöldségre öntetnek is tökéletes, de tésztával egybeforgatva is mennyei. Nem kell hozzá extra alapanyag, csak sajt, tej, keményítő és fűszerek, de előbbiből érdemes picit karakteresebbet választani, a chedarral nem lőhetsz mellé.

Mivel a sajt amúgy is zsírosabb, bőven elég a szószt tejjel felönteni, de ha még egy fokkal krémesebb végeredményre vágysz, tejszínt is használhatsz. Az, hogy milyen fűszerrel ízesíted a szószt, teljesen rád van bízva, mehet bele fokhagymapor, fűszerpaprika, chili, de akár zöldfűszerek is.

Sajtszósz

sajtszósz2

Hozzávalók 3 decihez

  • 200 gramm sajt (cheddar)
  • 250 ml tej (2,8%-os)
  • 1 ek keményítő
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 0.25 tk füstölt paprika
  • 0.25 tk chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le.

A tejet, a keményítőt és a fűszereket keverjük össze egy kis lábasban. Kezdjük el melegíteni, amikor sűrűsödik, keverjük bele a reszelt sajtot. Addig melegítsük, míg beleolvad a sajt. Ízlés szerint lehet még fűszerezni.

Ha túl sűrűnek ítéljük, tejjel lehet hígítani.

Rögtön kínáljuk, nachos mellé, húsra, zöldségre öntve, de tésztával is mennyei.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük