Zöldségekkel és sajttal töltött paradicsom – Gyorsan összedobható a mennyei ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A zamatos húsú paradicsomot nem csak nyersen érdemes fogyasztani, isteni előétel vagy főétel szervírozható belőle.
A paradicsom nagyon sokrétűen felhasználható, egészséges saláták, forró levesek, ízekben gazdag szószok és még megannyi csoda készülhet belőle. A nagyobb fejeket meg is töltheted, ha a paradicsom húsának egy részét eltávolítod, így az üregbe mindenféle finomságot pakolhatsz.
A tepsiben pirult paradicsom belsejébe húsos ragu vagy csak zöldségekből álló, kalóriaszegény töltelék is kerülhet, egy biztos, jó sok sajttal megszórva lesz az igazi! A töltött paradicsomok készítéséhez mindig nagyobb, feszes, sérülésmentes paradicsomokat válassz.
Hogy minél ízletesebb és szaftosabb legyen a töltött paradicsom, a sajtot kétféle módon csempészd bele: kerüljön a töltelékbe, de a betöltött paradicsomok tetejét is alaposan szórd meg vele, így szépen rá fog olvadni a tetejére.
Sajttal és zöldségekkel töltött paradicsom
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab paradicsom
- 2 fej hagyma
- 5 dekagramm vaj
- 1.5 deciliter tej
- 2 evőkanál kukoricadara
- 1 darab kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 4 levél bazsalikom
- 8 szem kapribogyó
- 1 darab tojás
- 10 dekagramm sajt
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét vágjuk le, a húsukat vájjuk ki.
A hagymát vágjuk finomra és a vajon dinszteljük meg, majd öntsük rá a kukoricadarát és a tejet, fűszerezzük sóval és borssal, állandó kevergetés mellett főzzük forralásig (körülbelül 2 perc).
A sajtot reszeljük le.
A paprikát, petrezselymet, bazsalikomot vágjuk finomra, egy keverőtálban forgassuk egybe a zöldségeket a tojással, kapribogyóval, a reszelt sajt felével és a kukoricadarás keverékkel.
A tölteléket kanalazzuk a paradicsomok belsejébe, a tetejüket szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg a töltött finomságokat.
Fotó: Getty Images