Kiadós töltött cukkini vega kiadásban: rengeteg sajt kerül bele

tccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha valami egyszerű, de nagyon sajtos finomságra vágysz, akkor a töltött cukkini a neked való!

A cukkini egész évben népszerű, zsenge zamata miatt jól fűszerezhető, ezerarcú zöldség, mely rántva, ragukba csempészve és töltve is első osztályú finomság.

Ezerarcú finomság

Töltött cukkinit számtalan módon készíthetsz, hisz hússal, zöldségekkel, különböző mártásokkal és sok-sok sajttal megszórva is pirosra sülhet. Ha nincs kedved sokat időzni a konyhában, akkor a cukkini belsejétől egyszerűen szabadulj meg, a csónakra hasonlító zöldséget pakold meg sajttal, és már mehet is a sütőbe pirulni.

Ha így unalmasnak véled, akkor besamelmártás is mehet a sajt alá, és itt még nem érnek véget a lehetőségek. Ha húspárti vagy, sonkát vagy szalonnát piríts le, utána a fehér mártással forgasd egybe, így menjen a cukkinire, utána jöhet a sajt. Ha viszont a zöldségeket részesíted előnyben, akkor főzz brokkolit félkeményre, vagy piríts le gombát is, így forgasd egybe a besamelmártással, aztán töltsd a cukkinibe, szórd meg sajttal.

Sajttal töltött cukkini

tcct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 1 darab cukkini
  • 8 dkg füstölt sajt
  • 8 dkg gouda sajt
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit vágjuk hosszában félbe, a belsejét vájjuk ki, majd a reszelt sajtokkal töltsük meg. Csorgassunk rá kevés olajat, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tálalásnál ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük