Sárgabaracklikőr házilag: friss gyümölcsből az igazi

18
Nyomtatás
baracklikőr
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Úgy tartja a mondás, hogy minden olyan gyümölcsből, amiből lehet lekvárt főzni, abból bizony pálinkát is. Ezúttal a sárgabarackhoz nyúltunk, hogy egy fantasztikus likőrt készítsünk belőle!

A házi likőrök varázsát a tényleges gyümölcstartalom adja, ráadásul a gyümölcs, jelen esetben a barack az alkohollal párban lép egy magasabb szintre.

Lévén, hogy itt a nyár és egy csomó gyümölcs éli szezonját, vétek lenne megfeledkeznünk a sárgabarack sokoldalúságáról. Éppen ezért, noha nem is pite készül most belőle, egy likőr erejéig mindenképpen megemlékezünk erről a mennyei gyümölcsről.

Sárgabaracklikőr

baracklikőr2

Hozzávalók 2 literhez

  • 1000 g sárgabarack
  • 1 l víz
  • 750 g kristálycukor
  • 1 csipet fahéj
  • 750 ml vodka
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, majd tegyük bele egy nagy lábasba.

Adjuk hozzá a vizet és a cukrot, majd forraljuk fel, és addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul.

Ezután adjuk hozzá a fahéjat, majd tumixoljuk le az egészet, amíg püréállagú nem lesz.

Az egészet tegyük be a hűtőbe 24 órára.

A 24 óra lejártával egy szitán törjük át a barackos, fahéjas alapot.

Az áttört, leszűrt püréhez adjuk hozzá a vodkát.

Hagyjuk az egészet 3 órán át pihenni, de időnként keverjük meg.

Ezután porciózzuk ki a likőrt steril és jól zárható üvegekbe, majd tároljuk hideg helyen, amíg fel nem szolgáljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon