Édes narancslikőr 3 hozzávalóból – Minél tovább áll, annál finomabb
Akár otthoni fogyasztásra, akár ajándékba is tökéletes ez a házi narancslikőr, amelynek az elkészítéséhez csak türelemre van szükséged.
A házi likőrök varázsát a tényleges gyümölcstartalom adja, ráadásul a gyümölcs, jelen esetben a barack az alkohollal párban lép egy magasabb szintre.
Lévén, hogy itt a nyár és egy csomó gyümölcs éli szezonját, vétek lenne megfeledkeznünk a sárgabarack sokoldalúságáról. Éppen ezért, noha nem is pite készül most belőle, egy likőr erejéig mindenképpen megemlékezünk erről a mennyei gyümölcsről.
A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, majd tegyük bele egy nagy lábasba.
Adjuk hozzá a vizet és a cukrot, majd forraljuk fel, és addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul.
Ezután adjuk hozzá a fahéjat, majd tumixoljuk le az egészet, amíg püréállagú nem lesz.
Az egészet tegyük be a hűtőbe 24 órára.
A 24 óra lejártával egy szitán törjük át a barackos, fahéjas alapot.
Az áttört, leszűrt püréhez adjuk hozzá a vodkát.
Hagyjuk az egészet 3 órán át pihenni, de időnként keverjük meg.
Ezután porciózzuk ki a likőrt steril és jól zárható üvegekbe, majd tároljuk hideg helyen, amíg fel nem szolgáljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu