Puha kevert süti sárgabarackkal: a gyümölcs püré formájában is a tésztába kerül

sargabarackos-suti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Napokig puha marad a süti tésztája a vajnak és a barackpürének köszönhetően, senki nem fogja azt mondani rá, hogy nem elég gyümölcsös.

Neked is mondták már, mikor házi sütivel lepted meg a vendégeidet, hogy nem rossz ez a recept, de kár, hogy csak a tetején van gyümölcs? Vagy azt, hogy túl sok a tészta, esetleg száraz? Ha igen, mindenképp próbáld ki az alábbi kevert tésztás sütit, nagyon egyszerűen készül, de van benne egy kis csavar. 

A barack ugyanis nemcsak az édesség tetején kap helyet, hanem a tésztájában is, méghozzá püré formájában. Ezzel nemcsak finomabb lesz a sütid, de sokkal puhább és szaftosabb is, napokig nem fog kiszáradni. Ha nem hiszed, járj utána!

Sárgabarackos kevert süti

sargabarackos-suti

Hozzávalók 12 szelethez

  • 1 kg sárgabarack
  • 1 ek citromlé
  • 120 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 4 db tojás
  • 280 g liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • porcukor (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral vagy vajazzunk ki egy 23 centis tortaformát.

A sárgabarackot mossuk meg, felezzük el, a magot távolítsuk el.

A barack felét turmixoljuk össze a citromlével, míg egészen pépes nem lesz. A barack másik felét vágjuk szeletekre.

Közben a tésztához a vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a vaníliakivonatot is keverjük el benne.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, közben keverjük bele a barackpürét is.

A tésztát öntsük az előkészített formába, majd rendezzük el a tetején a barackszeleteket. Toljuk a sütőbe 50-55 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a teteje már barna, de a közepe még nyers, fedjük le alufóliával, úgy süssük tovább.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük