
Egyszerű sárgarépafasírt csicseriborsóval dúsítva – Egészséges, fehérjegazdag fogás

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Krémes, házi cseresznyefagyi: hűsítő kényeztetés a nyári napokra

Tepsiben sült feta és paradicsom: mártogatós és tésztaszósz is lehet

Ajo blanco, a hideg fokhagymaleves: főzés nélkül készül

Citromos, tejfölös pohárkrém: nyárias álomdesszert percek alatt

Szezámmagos rántott csirkemell: mustáros-petrezselymes bundában sül
Igazi tavaszi, tápláló és finom fasírt húsmentesen, ráadásul liszt helyett zabpehely dúsítja.
A vegetáriánus fasírtok, illetve inkább lepénykék, egyre népszerűbbek, mert a zöldségektől nemcsak egészségesek, hanem laktatóak is. Még ha húsevő is vagy, akkor is jót tesz, ha beiktatsz néhány húsmentes napot, ilyenkor érdemes kísérletezni ezekkel a fasírtokkal. Azért sem kell aggódnod, hogy nem jut elég energiához a szervezeted, mert ezekben a zöldségekben ugyanúgy van fehérje, csak nem állati, hanem növényi.
Ezeknek a fasírtoknak az egyik szuper alapanyaga a csicseriborsó, amely nemcsak puhává és krémessé teszi a pogácsát, hanem ellát a megfelelő tápanyagokkal is. A csicseriborsóból készíthetsz vegetáriánus hamburgerpogácsát is.
Sárgarépából nem csak finom, de mutatós fasírt is készülhet, a semleges ízű cukkinivel tökéletes párosítás. Ahogy a sárgarépa és a csicseriborsó kettőse is.
Sárgarépás csicseriborsó-fasírt

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 szál sárgarépa
- 150 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 120 gramm zabpehely
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk fel, majd kevés sós vízben pároljuk puhára. (A főzővizéből tegyünk félre.) A lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt nyomjuk össze.
A fokhagymát reszeljük vagy nyomjuk a keverékbe, majd keverjük hozzá a zabpelyhet és annyi főzővizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Ízlés szerint sózzuk, majd keverjünk hozzá aprított petrezselymet. Készítsünk belőle kis korongokat.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a korongokat. Kenjük meg őket olívaolajjal, majd süssük 20-25 percig.
Fotó: Getty Images