
Így készíts savanyúságot fokhagymából: az ecetes finomság sokáig eláll
Az ecetes fokhagyma ínyenc csemege, remekül illik sült húsok mellé, érdemes belőle néhány üveggel a kamrába rejteni.
Indul a szezon, egyre gyakrabban sütögetünk szabadtéren, családi grillpartik és baráti vacsorák váltják egymást, végre az idő is kedvez a hétvégi piknikezésnek, és egyre több frissítő nyári étel kerül az asztalunkra. Épp ezért érdemes helyet szorítani a hűtőben egy nagy üveg házi, fűszeres savanyú hagymának.
Tökéletesen párosítható grillhúsok mellé, feldobja a krumplisalátát, szórható saláták tetejére, vagy használhatod a kedvenc burritódhoz.
A hagyományos savanyított lila hagymához képest ennél a verziónál nem spórolunk a chilivel, és rozmaring is kerül majd az üvegbe.
A hagymát szeleteljük fel vékony szeletekre, a chilit és a fokhagymát daraboljuk fel. Attól függően, hogy hogy szeretnénk, rakhatjuk a befőttesüveg aljára a borsot, a fokhagymát, a rozmaringot és a chilit, majd rá a lila hagymát, vagy összekeverhetjük, illetve rétegezhetjük is az alapanyagokat.
Mérjük ki egy közepes edénybe az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót, és közepes hőfokon forraljuk fel, míg a cukor és a só elolvad.
Öntsük a hagymára, csavarjuk az üvegekre a tetejüket, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljenek. Hűtőben tárolva 3 héten belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu