Pikáns savanyított lila hagyma: grillpartira kötelező

3
Nyomtatás
savanyitottlilahagyma
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy pikáns savanyított hagyma bármelyik grillfogás mellé elengedhetetlen kísérő!

Indul a szezon, egyre gyakrabban sütögetünk szabadtéren, családi grillpartik és baráti vacsorák váltják egymást, végre az idő is kedvez a hétvégi piknikezésnek, és egyre több frissítő nyári étel kerül az asztalunkra. Épp ezért érdemes helyet szorítani a hűtőben egy nagy üveg házi, fűszeres savanyú hagymának.

Tökéletesen párosítható grillhúsok mellé, feldobja a krumplisalátát, szórható saláták tetejére, vagy használhatod a kedvenc burritódhoz.

A hagyományos savanyított lila hagymához képest ennél a verziónál nem spórolunk a chilivel, és rozmaring is kerül majd az üvegbe.

Savanyított lila hagyma

savanyulilahagyma

Hozzávalók 1 üveghez

  • 3 közepes fej lila hagyma
  • 1 dl 10%-os ecet
  • 5 dl víz
  • 5 ek. cukor
  • 3 tk.
  • 2 tk. egész bors
  • 3 db (ízlés szerint több) chilipaprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát szeleteljük fel vékony szeletekre, a chilit és a fokhagymát daraboljuk fel. Attól függően, hogy hogy szeretnénk, rakhatjuk a befőttesüveg aljára a borsot, a fokhagymát, a rozmaringot és a chilit, majd rá a lila hagymát, vagy összekeverhetjük, illetve rétegezhetjük is az alapanyagokat.

Mérjük ki egy közepes edénybe az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót, és közepes hőfokon forraljuk fel, míg a cukor és a só elolvad.

Öntsük a hagymára, csavarjuk az üvegekre a tetejüket, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljenek. Hűtőben tárolva 3 héten belül fogyasszuk el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon