Krémes krumplipüré fokhagymával dúsítva: a légies köretbe parmezán is kerül
A változatosság jó, ne félj az újdonságoktól, még az egyszerű krumplipürét is feldobhatod, sokkal ízletesebben kínálhatod.
Ha püré, akkor a legtöbben a krumpliból készült krémes köretre gondolnak, pedig más zöldségekből is finom, lágy köret kerülhet az asztalra. Érdemes kipróbálni édesburgonyából, zellerből, borsóból vagy karfiolból.
A karfiolrózsák mellé egy kevés krumpli is kerül, de nélküle is működik a recept. A vaj mellett a tejszín gondoskodik a selymes textúráról, a pluszízt pedig a parmezán és a szerecsendió adja. Ha szeretnéd, akkor 1 gerezd reszelt fokhagymával is feldobhatod. Ha a püré színével is játszanál, a karfiol felét brokkolira cserélheted, csupán arra figyelj, hogy a zöld rózsák sokkal hamarabb megpuhulnak, mint a fehérek.
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra.
A karfiolt szedjük rózsáira.
A karfiolrózsákat és a krumplikockákat bő, sós vízben főzzük puhára.
A puha zöldségeket turmixoljuk simára a vajjal és a tejszínnel, majd a reszelt parmezánt is keverjük hozzá. A pürét fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu