Kiadós, egyserpenyős ebéd: a szaftos marhahús zöldségekkel együtt készül

smzcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos, ízletes fogás gyorsan elkészül, érdemes tésztával vagy rizzsel egybeforgatva kínálni, így még finomabb lesz.

Az ázsiai ízvilágú étel elkészítése wokban javasolt, mert a fémedényben kényelmesen elférnek a hozzávalók. A serpenyőbe kerülő alapanyagokat kedvedre variálhatod, marha helyett csirkét is használhatsz, és a zöldségek mennyiségét is a saját ízlésedre szabhatod.

A legjobb ízélmény érdekében pedig friss gyömbért és chilipaprikát használj, de a porváltozat is megteszi. Az elkészült ételt melegen kínáld, tészta és rizs is remekül illik mellé.

Serpenyőben pirult marha zöldségekkel

smzct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg marhahús
  • 1 fej brokkoli
  • 2 darab vöröshagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 250 g gomba
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipehely
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst csíkozzuk fel.

A brokkolit szedjük rózsára, a hagymát szeleteljük fel, a sárgarépát és a gombát is vágjuk fel tetszőlegesen.

A kukoricakeményítőt öntsük keverőtálba, majd adjuk hozzá a vizet, a barna cukrot, a reszelt fokhagymát, a gyömbért, a sót, a borsot és a chilipelyhet. A keverékbe forgassuk bele a húst, és lefedve tegyük hűtőbe 30 percre.

Egy nagyobb edényben vagy wokban forrósítsunk olajat, majd dobjuk rá a marhahúst, és nagy láng felett folyamatosan pirítsuk 4-5 percig. Utána szedjük tányérra, és tegyük félre.

Az edénybe dobjuk bele az előkészített zöldségeket (brokkoli, hagyma, sárgarépa, gomba), pirítsuk 6-10 percig, majd a húst is tegyük vissza a serpenyőbe.

A zöldséges húst pirítsuk még 8-10 percig, közben kevergessük, és a szójaszószt is adjuk hozzá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük