Mesésen krémes gombapaprikás: az utolsó cseppje is elfogy majd
Selymes, szaftos és sok friss petrezselyem kerül bele – ilyen a legjobb gombapaprikás.
A gomba kedvelői számára tökéletes választás ez a serpenyős fogás, melyben a gomba mellé más zöldséget is keverhetsz. Remekül illik hozzá a spenót, vagy mirelit borsót is forgathatsz hozzá, de az sem baj, ha kimaradnak a pluszhozzávalók. Ami viszont kötelező, az a zöldfűszer, ha lehet, kakukkfűből is frisset használj.
Az elkészült ételt kínálhatod ropogós héjú bagettel, rizzsel és gnocchival: mi utóbbira szavazunk. Az olaszok kedvelt tésztáját időigényes legyártani, ezért ha gyors ebéd vagy vacsora a cél, akkor a bolti változat is megteszi.
A gombát tisztítsuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel. Ha túl kicsi a kalap, akkor egyben is maradhat.
A vajat hevítsük fel egy magas falú serpenyőben, majd dobjuk rá a megtisztított gombát. A gombát fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és kakukkfűvel. Amikor teljesen lepirult, adjuk hozzá a finomra aprított petrezselymet (és spenótot), majd 2-3 perc múlva öntsük fel tejszínnel és forraljuk egybe.
Ezután forgassuk egybe a gnocchival, és még melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu