Szaftos és pikáns sertésszelet: mustáros pác teszi izgalmassá
A szép pirosra sült hús szétolvad a szájban, annyira puha, köszönhetően a mustáros pácnak, melyben egy éjszakát is állhatnak a szeletek.
A sertéssült mindig nyerő. Karajból vagy combból, bőrrel vagy bőr nélkül is készítheted, attól függően, mennyire szereted a zsíros falatokat. A fokhagymás, rozmaringos pác jól illik hozzá. Ha teheted, pihentesd a fűszeres keverékben néhány órát vagy egy éjszakát, hogy ízletesebb és omlós legyen a végeredmény.
A hús mellé más zöldségeket is tehetsz, például burgonyát, cukkinit vagy édeskrumplit. Ha különlegesebb ízben készítenéd el, önts egy kevés fehérbort vagy húslevest a sütőbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A sertéshúst mossuk meg és töröljük szárazra, majd fűszerezzük sóval és borssal. Az olívaolajat keverjük össze az apróra vágott fokhagymával és a felaprított rozmaringgal. Ezzel dörzsöldjük be a hús minden oldalát. Ha tehetjük, pihentessük néhány órán át.
Helyezzük a fűszerezett húst egy sütőtálba vagy tepsibe, és fóliázzuk le. Toljuk a forró sütőbe, és süssük 180 fokon egy órán át.
Közben a zöldségeket daraboljuk fel, és locsoljuk meg sóval, borssal összekevert olívaolajjal. Tegyük a hús mellé, és süssük még körülbelül 40-50 percig. A vége felé vegyük le a fóliát, hogy a hús és a zöldségek megpiruljanak.
Ellenőrizzük, hogy a hús elég omlós és puha legyen. Ha szükséges, süssük tovább néhány percig.
Vegyük ki a húst a sütőből, hagyjuk pihenni 10 percig, majd szeleteljük fel. A sült zöldségekkel együtt tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu