Szaftos sertéssült vele sült zöldségekkel: így finom omlós lesz

Nyomtatás
sertessult-zoldsegekkel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sertéssült kiadós, étvágygerjesztő fogás, ráadásul külön köret sem kell hozzá, a zöldségekkel együtt sül.

A sertéssült mindig nyerő. Karajból vagy combból, bőrrel vagy bőr nélkül is készítheted, attól függően, mennyire szereted a zsíros falatokat. A fokhagymás, rozmaringos pác jól illik hozzá. Ha teheted, pihentesd a fűszeres keverékben néhány órát vagy egy éjszakát, hogy ízletesebb és omlós legyen a végeredmény. 

A hús mellé más zöldségeket is tehetsz, például burgonyát, cukkinit vagy édeskrumplit. Ha különlegesebb ízben készítenéd el, önts egy kevés fehérbort vagy húslevest a sütőbe.

Sertéssült zöldségekkel

sertes-vele-sult-zoldsegekkel

Hozzávalók 4 személyre

Hús:

  • 1.5 kg sertéshús (karaj vagy comb)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint

Köret:

  • 3 db répa
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A sertéshúst mossuk meg és töröljük szárazra, majd fűszerezzük sóval és borssal. Az olívaolajat keverjük össze az apróra vágott fokhagymával és a felaprított rozmaringgal. Ezzel dörzsöldjük be a hús minden oldalát. Ha tehetjük, pihentessük néhány órán át.

Helyezzük a fűszerezett húst egy sütőtálba vagy tepsibe, és fóliázzuk le. Toljuk a forró sütőbe, és süssük 180 fokon egy órán át.

Közben a zöldségeket daraboljuk fel, és locsoljuk meg sóval, borssal összekevert olívaolajjal. Tegyük a hús mellé, és süssük még körülbelül 40-50 percig. A vége felé vegyük le a fóliát, hogy a hús és a zöldségek megpiruljanak. 

Ellenőrizzük, hogy a hús elég omlós és puha legyen. Ha szükséges, süssük tovább néhány percig.

Vegyük ki a húst a sütőből, hagyjuk pihenni 10 percig, majd szeleteljük fel. A sült zöldségekkel együtt tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon