Sonkás omlettel töltött croissant olvadt sajttal a tetején – Sütőben sül a laktató reggeli

omlettel töltött croissant cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kombináld az édes és a sós ízeket ebben az izgalmas, omlettel töltött croissant-ban.

Ha nem tudod eldönteni, hogy édeset vagy sósat reggelizz, akkor ezt az omlettel töltött croissant-t neked találták ki. A tojásos ételek változatosan készíthetők el, és nem lehet őket megunni.

A tojás a diétába is beilleszthető, hiszen magas a fehérjetartalma, mi több, egy darab főtt tojás mindössze 80 kalóriát tartalmaz úgy, hogy rengeteg fontos tápanyagot is megkap vele együtt a szervezeted, többek között D-vitamint is. A tojás fogyasztása az anyagcserét is segíti beindítani.

Ahogy említettük, változatosan elkészíthető, az egyszerű rántottától az elegáns omlettig. Ha tovább dúsítod, akár ebédre is eheted. A gomba és a tojás nagyon jól illik egymáshoz, ha ezt a gombás omlettet készíted el, a fehérjebeviteled duplán is biztosított lesz. Az omlettet muffinformában sütve is kipróbálhatod, nagyon mutatós lesz, tegyél bele sok zöldséget. 

Croissant-rajongóknak pedig erősen ajánlott ez a nagyon laktató reggeli, amelyben az édes és a sós ízek keverednek. Sonka helyett bacont is tehetsz bele, akkor kicsit zsírosabb lesz a végeredmény. 

Sonkás omlettel töltött croissant

omlettel töltött croissant recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab croissant
  • 80 gramm sonka
  • 3 darab tojás (M-es)
  • 50 milliliter tejszín
  • 1 evőkanál tej
  • ízlés szerint kakukkfű (őrölt)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 szál zöldhagyma
  • tetejére sajt (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

A croissant-okat vágjuk félbe, és szedjük ki a belsejük nagy részét. Fektessük a croissant-okat egy sütőpapírral letakart tepsire. A zöldhagymát vágjuk vékony karikákra a zöldjével együtt. A sonkát kockázzuk fel. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

A tojást verjük fel a tejszínnel és a tejjel, sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, tegyük bele a zöldhagymát és a sonkát. Kanalazzuk bele a croissant-okba, majd szórjuk meg reszelt sajttal a tetejüket.

Süssük 25 percig, amíg a sajt szépen rá nem olvad a tetejükre. Frissen, melegen kínáljuk.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük