Sonkával és sajttal töltött kelkáposzta: gyors választás az ünnepekre

3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a gyors és egyszerű töltött kelkáposzta is megállja a helyét a karácsonyi asztalon, ráadásul akár az utolsó pillanatban is összedobhatod.

Töltött káposzta nélkül nincs karácsony, azonban nem muszáj az egész napot a konyhában töltened miatta! Ez a gyorsított, egyszerűsített recept is megállja a helyét az ünnepi asztalon, és számtalan módon feldobhatod. 

Az alábbi verzióban sonka és sajt kerül a levelekbe, de vegetáriánus verzióban is elkészítheted, akár dinsztelt zöldségekkel töltve. Ha pedig eggyel szaftosabbra készítenéd, a tejfölt ne csak a végén kanalazd rá, a sütés előtt is locsold meg vele a betöltött tekercseket.

Ezzel a recepttel tényleg összvissz negyedóra munkád lesz, úgyhogy bátran állj neki az ünnepi hajrában is!

Sonkával és sajttal töltött kelkáposzta

toltott-kel2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej kelkáposzta
  • 90 g pulykamellsonka
  • 100 g szeletelt trappista sajt
  • 100 g reszelt gouda sajt
  • kevés pirospaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • a tálaláshoz tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát vágjuk be a torzsájánál, így a forralás után könnyebb lesz leszedni a leveleket.

Forrásban lévő sós vízben, egészben 3 percig főzzük, ezután várjuk meg, hogy kihűljön, majd fejtsük le róla egyesével a leveleket.

A kelkáposzta vastag erét vékonyítsuk el, ezt követően kezdjük el a töltést. Minden kelkáposztalevélbe tegyünk bele egy szelet pulykamellsonkát és egy szelet trappista sajtot, majd tekerjük fel, és az oldalait hajtsuk maga alá.

Helyezzük egy tepsibe, majd fűszerezzük pirospaprikával, sóval és borssal, és szórjuk meg reszelt gouda sajttal.

25 perc alatt, légkeverésen 180 fokon süssük aranybarnára. Tejföllel tálaljuk. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon