Serpenyőben sült, töltött cukkini - Kiadós fogás lesz az egyszerű zöldségből
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Keverj egy palacsintatésztához hasonló masszát, forgass bele sonkát, majd ezzel töltsd meg a puha cukkinikarikákat.
A rántott cukkini verhetetlen fogás, a hagyományos bunda helyett kefires vagy parmezános ruhában is érdemes kipróbálni. Persze panír nélkül is el lehet készíteni, akkor azonban kapjon egy kis pluszt a zöldség.
A sütni kívánt cukkinit karikázd fel, a belsejét kanalazd ki, majd keverd össze fűszerekkel, sonkával vagy zöldségekkel, tojással és liszttel. Ez a töltelék kerüljön az érmék közepébe. Az így készült cukkini melegen a legfinomabb, ha szeretnéd, tálalásnál még szórj rá egy kis sót, kínálj mellé mártogatóst vagy szerényebb köretet, akár petrezselymes rizst, de simán, magában is jólesik a harapnivaló.
Sonkával töltött cukkini
Hozzávalók 24 darabhoz
- 2 darab cukkini
- 8 szelet sonka
- 1 darab tojás
- só és bors szükség szerint
- liszt szükség szerint
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit karikázzuk fel ujjnyi vastagságúra, majd a közepét vágjuk ki.
A cukkini kivágott húsát kockázzuk apróra.
A sonkát is kockázzuk apróra és forgassuk egybe az aprított cukkinivel. Adjuk hozzá a tojást, sót, borsot, majd evőkanalanként annyi lisztet adagoljunk hozzá, amennyi a sűrű, palacsintatésztaszerű massza kialakításához szükséges.
Egy leheletnyi olajat forrósítsunk egy serpenyőben, majd helyezzük bele a cukkinikarikákat, a mélyedésbe adagoljunk a sonkás masszából. A töltött cukkiniérméket mindkét oldalukon süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors