Könnyed zöldborsós tészta citromos dresszinggel: 20 perces recept
Használd ki a zöldborsó szezonját, készítsd el minél többféle formában, ezt a receptet mindenképp vedd fel a repertoárodba.
A tortellini az olaszok tradicionális tésztája, amely kis, gömbölyded formájáról és töltelékéről híres. Kerülhet bele hús, sajt, zöldség vagy fűszer. Főételként, levesbetétként is számításba veheted. Bár a tésztát otthon is elkészítheted, ha nincs sok időd, a bolti is tökéletes lesz.
Tartalmas, fejedelmi ebéd lehet belőle, ha borsóval, sonkával turbózod fel. A sajtos, tejszínes szósz pedig csábítóan krémes textúrát eredményez, ráadásul a tészta sem lesz száraz. Összesütve pedig az ízek még gazdagabbak lesznek.
Egy nagy lábasban forraljunk vizet, majd sózzuk meg. Adjuk hozzá a tortellinit, és főzzük a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül 8-10 perc.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Rakjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk néhány percig. Amikor kezd illatozni, keverjük hozzá a kis darabokra vágott sonkát, a borsót, és pároljuk további 2-3 percig.
Ha a tortellini kész, szűrjük le, majd tegyük át a serpenyőbe a borsóhoz. Öntsük hozzá a tejszínt, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Keverjük jól össze, hogy a sajt megolvadjon, és a tortellinit egyenletesen bevonja a szósz. Dobjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. Rakjuk át a tortellinit egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba.
Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük össze 15-20 perc alatt. Melegen tálaljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!