Sörben puhult csirkecomb: egyszerűen készül az ízletes sült

4
Nyomtatás
Sörben sült csirkecomb cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szép pirosra sült csirkecomb bőre jó ropogós, a húsa pedig omlós. Az ellenállhatatlan fogás pofonegyszerűen összedobható.

A csirke legszaftosabb része a combja, mely sütőben készítve a legfinomabb. A sült csirkecomb sokféle recept szerint készülhet, érdemes kipróbálni töltve vagy zöldségekkel együtt sütni. Most sörrel nyakon öntve ajánljuk, így készítve egyszerűen ellenállhatatlan.

Így is lehet!

A combok alá jó sok hagyma kerül, de mehet még alá sárgarépa, zeller és krumpli is. Ha krumpli nélkül készíted, akkor a zöldségeket és a sült alatt maradt pecsenyelét botmixerrel pürésítsd. Így a tálalásnál meglocsolhatod vele a combokat.

Sörben sült szaftos csirkecomb

Sörben sült csirkecomb ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • kevés olaj
  • 1 dl víz
  • 2 dl sör
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk nagyobb darabokra, majd helyezzük tepsire.

A combokat sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és kakukkfűvel fűszerezzük, majd helyezzük rá a hagymadarabokra.

Locsoljuk meg őket olajjal, öntsük alájuk a vizet és a sört, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük szép aranybarnára. A combokat félidőben fordítsuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon