Sült csirkecomb gombával és krumplival körítve: a munka nagy részét a sütő végzi
Egyszerűen elkészíthető a fenséges tepsis lakoma, melyben a pirosra sült csirkecomb a körettel együtt kerül ki a sütőből.
A csirke legszaftosabb része a combja, mely sütőben készítve a legfinomabb. A sült csirkecomb sokféle recept szerint készülhet, érdemes kipróbálni töltve vagy zöldségekkel együtt sütni. Most sörrel nyakon öntve ajánljuk, így készítve egyszerűen ellenállhatatlan.
A combok alá jó sok hagyma kerül, de mehet még alá sárgarépa, zeller és krumpli is. Ha krumpli nélkül készíted, akkor a zöldségeket és a sült alatt maradt pecsenyelét botmixerrel pürésítsd. Így a tálalásnál meglocsolhatod vele a combokat.
A megtisztított hagymát vágjuk nagyobb darabokra, majd helyezzük tepsire.
A combokat sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és kakukkfűvel fűszerezzük, majd helyezzük rá a hagymadarabokra.
Locsoljuk meg őket olajjal, öntsük alájuk a vizet és a sört, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük szép aranybarnára. A combokat félidőben fordítsuk meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu