Kiadós, gödöllői töltött csirkecomb: már a látványtól jóllakik az ember

Gödöllői töltött csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gödöllői csirkecomb gazdag töltelékkel készül, van benne gomba, borsó, fűszerek közül pedig a majoránna adja meg a karakterét.

A töltött csirkecomb sok családban nagy kedvenc. Van, aki májjal, míg más gombával tölti, de aszalt paradicsommal gazdagítva is érdemes kipróbálni. Ha pedig egy régi hazai receptet tesztelnél le, akkor a gödöllői töltött csirkecomb a neked való.

Hagyományosan csirkemáj is kerül a gazdag töltelékbe, de mivel én és a családom nem igazán szeretjük, ezért kihagytam belőle. Akár egész csirkét is megtölthetsz: kiadós és finom, családi ebédre remek választás ez a régi kedvenc.

Gödöllői töltött csirkecomb

Gödöllői töltött csirkecomb ct1

Hozzávalók 10 darabhoz

  • olaj szükség szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 150 g borsó
  • 2 darab zsemle
  • tej szükség szerint (2 bögre)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk finomra, a gombát pedig a lehető legapróbbra kockázzuk fel.

Az olajat hevítsük fel, majd dobjuk rá a hagymát és a gombát, adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot, majoránnát és a borsót. A tölteléket 15-20 percig gyakran kevergetve pirítsuk.

A zsemléket áztassuk tejbe 5 percre. Ezután nyomkodjuk ki és keverjük össze a gombás keverékkel. A keverékhez a finomra aprított petrezselymet is keverjük hozzá.

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, a bőrüket óvatosan lazítsuk fel, majd a gombás keveréket töltsük alá, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.

A töltött csirkecombokat tegyük tepsire, locsoljunk alájuk vizet, majd olajjal is öntsük le. A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre, majd az idő lejárta után a hőt emeljük 200 fokra, és további 10-15 percig süssük a húst, amíg szép aranybarna színt kap.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük