
Kiadós, gödöllői töltött csirkecomb: már a látványtól jóllakik az ember

A gödöllői csirkecomb gazdag töltelékkel készül, van benne gomba, borsó, fűszerek közül pedig a majoránna adja meg a karakterét.
A töltött csirkecomb sok családban nagy kedvenc. Van, aki májjal, míg más gombával tölti, de aszalt paradicsommal gazdagítva is érdemes kipróbálni. Ha pedig egy régi hazai receptet tesztelnél le, akkor a gödöllői töltött csirkecomb a neked való.
Hagyományosan csirkemáj is kerül a gazdag töltelékbe, de mivel én és a családom nem igazán szeretjük, ezért kihagytam belőle. Akár egész csirkét is megtölthetsz: kiadós és finom, családi ebédre remek választás ez a régi kedvenc.
-
2023-09-17 07:52:02
-
2023-09-12 08:52:01
-
2023-09-09 08:36:02
Gödöllői töltött csirkecomb

Hozzávalók 10 darabhoz
- olaj szükség szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
- 150 g borsó
- 2 darab zsemle
- tej szükség szerint (2 bögre)
- 1 csokor petrezselyem
- 10 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 1 dl víz
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk finomra, a gombát pedig a lehető legapróbbra kockázzuk fel.
Az olajat hevítsük fel, majd dobjuk rá a hagymát és a gombát, adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot, majoránnát és a borsót. A tölteléket 15-20 percig gyakran kevergetve pirítsuk.
A zsemléket áztassuk tejbe 5 percre. Ezután nyomkodjuk ki és keverjük össze a gombás keverékkel. A keverékhez a finomra aprított petrezselymet is keverjük hozzá.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, a bőrüket óvatosan lazítsuk fel, majd a gombás keveréket töltsük alá, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.
A töltött csirkecombokat tegyük tepsire, locsoljunk alájuk vizet, majd olajjal is öntsük le. A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre, majd az idő lejárta után a hőt emeljük 200 fokra, és további 10-15 percig süssük a húst, amíg szép aranybarna színt kap.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!