Sörtésztában sült zöldbab: könnyű, nyári fogás

13
Nyomtatás
zoldbab-sortesztaban
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sörtésztában sült zöldbab igazán különleges és ízletes fogás, amit akár előételként, akár könnyed ebédként vagy vacsoraként is számításba vehetsz.

A vitaminban és ásványi anyagokban gazdag zöldbab egyáltalán nem olyan unalmas alapanyag, mint azt sokan hiszik. Ne csak levest vagy főzeléket készíts belőle, rakottasként, vagy egyszerűen megsütve szintén remek választás. Sőt, próbáld ki sörtészba forgatva is. Akárcsak a cukkinihez, a gombához vagy karfiolhoz, a zöldbabhoz is remekül passzol ez a bunda. 

Még roppanósabb lesz, ha sütőport is keversz a tésztába, a fűszerek pedig kellemesen megbolondítják. Kínálhatsz hozzá fokhagymás, joghurtos vagy tejfölös  mártogatóst is.

Sörtésztában sült zöldbab

sortesztaban-sult-zoldbab

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg friss zöldbab
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre sör
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • 1 mokkáskanál bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a zöldbabot, és vágjuk le a végeit. Forraljunk fel egy nagy lábos vizet, majd adjuk hozzá a zöldbabot, és főzzük 3-4 percig. Amikor roppanós, szűrjük le és tegyük félre.

A tojást válasszuk szét.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és lassan öntsük hozzá a sört, közben folyamatosan keverjük. Végül forgassuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. 

Melegítsünk fel bő olajat egy serpenyőben.

Mártsuk a zöldbabot a sörtésztába, majd óvatosan helyezzük az olajba. Süssük aranybarnára, oldalanként 2-3 perc alatt.

Szedjük papírtörlőre, a felesleges olajat csöpögtessük le, és még melegen kínáljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon