Csirkemell sörtésztában sütve: ezekre figyelj, hogy tökéletes legyen a bunda
A tökéletes sörbundának egy titka van, ha betartod a szabályt, nem fog leesni a tészta a húsról vagy a zöldségekről.
A vitaminban és ásványi anyagokban gazdag zöldbab egyáltalán nem olyan unalmas alapanyag, mint azt sokan hiszik. Ne csak levest vagy főzeléket készíts belőle, rakottasként, vagy egyszerűen megsütve szintén remek választás. Sőt, próbáld ki sörtészba forgatva is. Akárcsak a cukkinihez, a gombához vagy karfiolhoz, a zöldbabhoz is remekül passzol ez a bunda.
Még roppanósabb lesz, ha sütőport is keversz a tésztába, a fűszerek pedig kellemesen megbolondítják. Kínálhatsz hozzá fokhagymás, joghurtos vagy tejfölös mártogatóst is.
Mossuk meg a zöldbabot, és vágjuk le a végeit. Forraljunk fel egy nagy lábos vizet, majd adjuk hozzá a zöldbabot, és főzzük 3-4 percig. Amikor roppanós, szűrjük le és tegyük félre.
A tojást válasszuk szét.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és lassan öntsük hozzá a sört, közben folyamatosan keverjük. Végül forgassuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Melegítsünk fel bő olajat egy serpenyőben.
Mártsuk a zöldbabot a sörtésztába, majd óvatosan helyezzük az olajba. Süssük aranybarnára, oldalanként 2-3 perc alatt.
Szedjük papírtörlőre, a felesleges olajat csöpögtessük le, és még melegen kínáljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu