Sörtésztában sült cukkini: könnyű, nyári fogás húsmentesen

stccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legjobb bunda a sörtészta, mely sokkal ízletesebb, mintha zsemlemorzsában forgatnád meg a kedvenc zöldségeidet.

A rántott zöldségeket mindenki szereti, lehet az gomba, hagyma, karfiol, tök vagy cukkini. A finomságokat nem kötelező a klasszikus hármasba (tojás, liszt, zsemlemorzsa) forgatni. Érdemes sörtésztás masszába mártani a zöldségeket, sokkal ínycsiklandóbbak lesznek így készítve. A sörtésztás ruhát jól lehet fűszerezni, sokkal ízesebb, mint a hagyományos panír.

Ha ropogósabbra szeretnéd készíteni a sörmasszát, akkor 1 teáskanál sütőport, szódabikarbónát vagy étkezési keményítőt forgass bele. Fontos, hogy mindig hideg és jó minőségű sörrel dolgozz, érződni fog a bundán. A sörmasszába nem csak zöldséget, csirkehúst és halat is forgathatsz, és valamilyen mártogatóst is feltétlen kínálj a kész falatok mellé.

Sörtésztában sült cukkini

sbcct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • só ízlés szerint
  • 1 darab tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • fehér bors ízlés szerint
  • 5 dl sör
  • 1 bögre liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit tisztítsuk meg, és vágjuk tetszőleges szeletekre, hasábokra.

A szeleteket sózzuk le és hagyjuk állni, míg a tésztát elkészítjük.

A tojást válasszuk szét.

A fehérjét verjük habbá.

A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, olajat, sót, fokhagymaport, borsot, a sör felét. Az alaposan elkevert masszához a fehérjehabot is forgassuk hozzá, végül pedig a maradék sört is.

A lesózott cukkiniről itassuk le a nedvességet papírtörlővel, majd forgassuk lisztbe, utána a sörmasszába, onnan pedig a forró olajban süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük