Nagyon sajtos, kiadós pogácsa – A tésztája másnapra is puha lesz
A jó pogácsa másnapra is puha marad, ezért, ha az ember pogácsasütésre adja a fejét, készítsen belőle nagyobb adagot, nem kell félni, nem fog ránk száradni.
Leveles tésztából mindig érdemes otthon tartani, mert sokoldalúan felhasználható. A tésztát megvásárolhatod kinyújtva vagy tömb formájában. A tömböt a mélyhűtőben kell tárolni, míg a kinyújtott, feltekert változatot nem szükséges lefagyasztani. Az ilyen csomagolás előnye, hogy a hűtőből kivéve azonnal lehet vele dolgozni, így ha váratlan vendégek toppannának be, gyorsan össze tudsz dobni valami finomat a tésztából.
A leveles finomság nagyon egyszerűen készül, jólesik magában is, de valamilyen házi kencével, szendvicskrémmel még finomabb. Próbáld ki tojás- vagy fetakrémmel.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd hosszában tetszés szerint vágjuk csíkokra.
A csíkokat kissé csavarjuk meg, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A csíkokat kenjük meg felvert tojással, utána szórjuk meg sajttal vagy sóval.
A leveles csavartat toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 8-12 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu