Sós muffin alaprecept, amit kedved szerint ízesíthetsz
Így is finom, de tehetsz még bele bármit, amit jónak látsz

7
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pár perc alatt összedobható, gusztusosan sajtos, mindenki imádja, és mire sikerül a vacsoraasztalhoz könyörögni a gyerekeket, ki is sül, mi lehet az? Hát persze, hogy a sajtos muffin.

A muffin nagy találmány, szerencsére mindig fordulhatunk hozzá, amikor gyorsan és egyszerűen kell előrukkolni valami ehetővel. Így van ez akkor is, ha vacsora helyzet van, de a bevásárlás sajnos, valami miatt pont elmaradt aznap.

A sajtos muffin simán előállítható az otthon fellelhető dolgokból. Valami sajtféle csak akad a hűtőben. Az sem baj, ha krémsajt, vagy lapka, vagy három különbözőféléből sikerül összehozni egy adagot, annál finomabb lesz a sajtos muffin.

Bármi mehet bele

Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a süti a tökéletes maradék süllyesztő: utolsó pár szelet sonkát, bacont, kissé kókadozásnak indult zöldhagymát és zöldfűszereket, enyhén kiszáradt sajtokat simán bele lehet sütni, annál finomabb lesz az íze. A tetejére szórhatunk magvakat, de persze bele is süthetjük, mi bajunk lehet? Kakaóval kínáljuk, az édes kontraszt külön jót tesz neki.

Sajtos muffin alaprecept

sajtos muffin

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 20 dekagramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 kávéskanál
  • 2.5 deciliter tej
  • 1 deciliter olaj vagy olvasztott vaj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 10 dekagramm reszelt sajt (vagy ami van)
Recept idők

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
A hozzávalókat belemérjük egy tálba, és jól elkeverjük, már kész is a tészta. Tehetünk még bele apróra vágott sonkát, bacont, magvakat, zöldfűszereket, zöldhagymát, vagy amit szeretnénk.

A tésztát muffinformába kanalazzuk, és betesszük a sütőbe. Tűpróbával nézzük meg, hogy jó-e már, ez kb. 20 perc múlva következik el, de persze ez sütőnként változik.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon