Sós muffin alaprecept, amit kedved szerint ízesíthetsz
Így is finom, de tehetsz még bele bármit, amit jónak látsz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pár perc alatt összedobható, gusztusosan sajtos, mindenki imádja, és mire sikerül a vacsoraasztalhoz könyörögni a gyerekeket, ki is sül, mi lehet az? Hát persze, hogy a sajtos muffin.
A muffin nagy találmány, szerencsére mindig fordulhatunk hozzá, amikor gyorsan és egyszerűen kell előrukkolni valami ehetővel. Így van ez akkor is, ha vacsora helyzet van, de a bevásárlás sajnos, valami miatt pont elmaradt aznap.
A sajtos muffin simán előállítható az otthon fellelhető dolgokból. Valami sajtféle csak akad a hűtőben. Az sem baj, ha krémsajt, vagy lapka, vagy három különbözőféléből sikerül összehozni egy adagot, annál finomabb lesz a sajtos muffin.
Bármi mehet bele
Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a süti a tökéletes maradék süllyesztő: utolsó pár szelet sonkát, bacont, kissé kókadozásnak indult zöldhagymát és zöldfűszereket, enyhén kiszáradt sajtokat simán bele lehet sütni, annál finomabb lesz az íze. A tetejére szórhatunk magvakat, de persze bele is süthetjük, mi bajunk lehet? Kakaóval kínáljuk, az édes kontraszt külön jót tesz neki.
Sajtos muffin alaprecept
Hozzávalók 6 adaghoz
- 20 dekagramm liszt
- 2 darab tojás
- 1 kávéskanál só
- 2.5 deciliter tej
- 1 deciliter olaj vagy olvasztott vaj
- 0.5 csomag sütőpor
- 10 dekagramm reszelt sajt (vagy ami van)
Elkészítés:
A hozzávalókat belemérjük egy tálba, és jól elkeverjük, már kész is a tészta. Tehetünk még bele apróra vágott sonkát, bacont, magvakat, zöldfűszereket, zöldhagymát, vagy amit szeretnénk.
A tésztát muffinformába kanalazzuk, és betesszük a sütőbe. Tűpróbával nézzük meg, hogy jó-e már, ez kb. 20 perc múlva következik el, de persze ez sütőnként változik.
Fotó: Shutterstock