Melegítő, fűszeres krumplicurry spenóttal: vega fogás laktató formában

spenotos-krumplicurry2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kezdők is bátran elkészíthetik ezt a krumplicurryt, nagyon egyszerűen készül, a fűszerezés az, ami komplex és izgalmas.

Hús nélkül is készíthetsz laktató, tápláló fogásokat, ez a krumplicurry éppen ilyen! A burgonyának köszönhetően nagyon tartalmas, a fűszerezéstől pedig nagyon izgalmas. 

A curry-fűszerkeverék mellé chili, gyömbér és fokhagyma kerül, így picit pikáns, enyhén csípős lesz a végeredmény. A krumpli mellé érdemes spenótot is keverni, attól picit frissebb lesz az összhatás, de kellel is dolgozhatsz, mikor szezonja van. 

A curry viszonylag gyorsan készül, így akár munka után, vacsorának is összedobható, nagyon tartalmas, melegítő fogás, tele tápláló hozzávalókkal.

Spenótos krumplicurry

spenotos-krumplicurry

Hozzávalók 4 személyre

  • 750 g krumpli
  • 3 ek olaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 tk köménymag (római)
  • 2 tk currypor
  • 1 db gyömbér (2,5 centis)
  • 1 db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g kockázott paradicsom (konzerv)
  • 120 g bébispenót
  • 1 tk garam masala
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. Bő, sós vízben főzzük, míg puha nem lesz, majd szűrjük le.

Közben a hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát finomra. A chilit karikázzuk össze, a spenótot mossuk át. A gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le. 

Forrósítsunk 2 ek. olajat egy mély serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára, utána a krumplit is adjuk hozzá, pirítsuk picit meg. Szedjük őket egy tányérra.

Öntsünk még 1 ek. olajat a serpenyőbe, szórjuk rá a köménymagot, pirítsuk kb. fél percig, míg illatozni nem kezd. Adjuk hozzá a gyömbért, a chilit, a fokhagymát és a curryport is, keverjük egybe. Még kb. fél-1 percig pirítsuk. 

Öntsük rá a kockázott paradicsomot, majd főzzük a szószt 10-15 percig, míg picit sűrűsödik. Ekkor mehet bele a bébispenót, majd ha összeesett, tegyük vissza bele a hagymát és a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a garam masalát, majd főzzük még 5-10 percig.

Rögtön kínáljuk rizzsel vagy lepénykenyérrel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon