20 perces krémes spenótos tészta – Friss spenótból sem tart tovább elkészíteni

spenótos spagetti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tejszín és spenót összekeverve spagettivel, ennél egyszerűbben elkészíthető vacsorát nem is álmodhatunk.

Kétfajta étellel biztosan nem nyúlok mellé, ha gyorsan kell vacsorát vagy ebédet varázsolnom az asztalra, tejszínes vagy paradicsomos alapú tésztával. Bár a tejszínes szószok kicsit nehezebbek, nálunk mégis nagyobb népszerűségnek örvendenek. 

A tejszínhez általában elég egy vagy két hozzávaló, és máris laktató lesz az ételünk. A spenót egyrészt nagyon egészséges, másrészt hangsúlyos ízvilágú, így elég, ha csak egy kis sajtot szórunk rá a végén. Amíg szezonja van, mindenképpen készítsük frissből, de ha nagyon időszűkében vagyunk, akkor mirelitből is tökéletes lesz. 

Spenótos tészta

spenótos spagetti recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 250 gramm spagetti
  • 250 gramm spenót
  • 150 milliliter tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • 50 gramm parmezán
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint fehér bors
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki lobogó sós vízben, majd szűrjük le. A főzővizéből tegyünk el egy keveset. A spenótot alaposan tisztítsuk meg. 

Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd tegyük rá az apróra vágott fokhagymát. Dobjuk rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá szerecsendiót, majd várjuk meg, amíg a spenót megfonnyad. Ekkor öntsük rá a tejszínt, illetve egy keveset a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a tésztát, alaposan keverjük össze. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, majd vegyük le a tűzről. 

Tálaláskor szórjunk rá reszelt parmezánt, azon nyomban tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük