Szezámmagos brokkoli a sütőből: mártogatós mellé és köretként is szuper
Ez a recept a tepsis brokkoli újragondolt változata: ugyanolyan egyszerűen készül, azonban sokkal ízletesebb.
A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, melyből rengetegféle izgalmas ételt alkothatsz meg. Jó lenne, ha a gyerekek is szívükbe zárnák ezt a zöldet, hisz tényleg áldás a szervezet számára. Hogy csak néhányat említsek: rostban gazdag, jót tesz a szívnek és erősíti az immunrendszert. Persze, hogy megmaradjon minden jósága, párolva érdemes fogyasztani, de különböző ételek készítésénél is érdemes felfedezni.
A tésztás fogás hús nélkül is finom, de ha nagyon szeretnéd, grillezett csirkemellet is kínálhatsz hozzá. A zöldség kedvelői pedig zöldborsóval vagy kelbimbóval is tovább gazdagíthatják.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A tészta főzővizéből pedig 1-2 merőkanállal tegyünk félre.
Közben a brokkolit szedjük rózsáira, majd bő, sós vízben főzzük forrástól számítva 7-8 percig.
A brokkolit tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, fűszerpaprikát, reszelt sajtot és az olajat. Forgassuk egybe, majd terítsük sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Ezután forgassuk egybe a tésztával, krémsajttal és a tejföllel. Ha szeretnénk, a tészta mentett főzővizéből is keverjünk hozzá keveset, hogy szaftosabb legyen. A tésztás ételt kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük még sóval, borssal. Ha pikánsabb ízvilágra vágyunk, akkor reszelt fokhagymával és chilivel dobjuk fel.
A kész fogást tálalásnál szórjuk meg reszelt sajttal, ha szeretnénk.
Fotók: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu