Vajpuha, serpenyőben sült csirkemell: krémes, snidlinges mártással van nyakon öntve
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
Nem kell hozzá sok minden, gyosan és egyszerűen készül, mégis mennyei ez a snidlinges csirkemell.
Villámgyorsan elkészül ez az izgalmas húsétel, a pirosra sütött csirkemellet snidlinges-joghurtos mártás borítja. A húst nagyjából 10 perc elkészíteni: sózd, borsozd, majd süsd itt-ott pirultra, oldalanként bőven elég neki 3-4 perc.
A szósz sem sokkal több idő, csak mindent össze kell keverni, majd a serpenyőben összemelegíteni. Fontos, hogy abban az edényben melegítsd, amelyikben a csirkemell is sült, így a pörzsanyag is a szószba kerül plusz ízt adva neki.
A szószt alacsony lángon melegítsd, de ne forrald fel, különben kicsapódhat a joghurt. Bár az ízén ez nem változtat, nem lesz olyan krémes a mártás.
Csirkemell snidlinges mártással
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemell
- 250 gramm görög joghurt
- 1 marék snidling
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál citromlé
- 60 milliliter alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellfiléket - ha vastagok - vágjuk hosszában ketté. Ha még így sem elég vékonyak, klopfoljuk őket nagyjából 1 centi vastagságúra.
Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adjunk hozzá egy leheletnyi olajat, éppen csak lepje el az alját.
A csirkemellek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd tegyünk a forró serpenyőbe annyi húst, amennyi kényelmesen elfér. Oldalanként nagyjából 3-4 percig süssük őket, míg itt-ott meg nem pirulnak. Ha kész, tegyük félre a húst.
Egy kis tálban keverjük össze a görög joghurtot, az apróra vágott snidlinget, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk.
Öntsük a szószt abba a serpenyőbe, amelyikben a hús sült, majd 1-2 perc alatt melegítsük össze, de ne forraljuk fel. Locsoljuk a csirkemellre, majd rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!