Krémes krumplipüré sült fokhagymával: csak úgy eteti magát

11
Nyomtatás
Sult-fokhagymas-krumplipure-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Még az olyan egyszerű köretet is feldobhatod, mint amilyen a krumplipüré: karamellizált fokhagymától lesz egészen különleges.

Ez a sült fokhagymás krumplipüré egyszerűen isteni! Különlegesebb alkalmakra is elkészítheted, de a vasárnapi asztalon is van helye. A megszokottabb változatokkal szemben annyi benne a változtatás, hogy sütőben krémesre sült fokhagyma kerül bele, így igazán karakteres ízű lesz a köret.

Az elkészítése alig vesz igénybe több időt, hiszen a fokhagymát egyszerűen alufóliába kell csomagolnod, sütőbe tenned, és amíg a krumplit előkészíted és megfőzöd, addig meg is sül. Az így készített, kissé karamellizálódott fokhagyma íze sokkal visszafogottabb, mint a frissé, így nem kell attól aggódnod, hogy a köret dominál majd a tányérodon.

Sült fokhagymás krumplipüré

Sult-fokhagymas-krumplipure

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 700 g krumpli meghámozva, felkockázva
  • 2 ek. növényi vajalternatíva
  • 200 ml növényi ital (szója, zab, mandula)
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként készítsük elő és süssük meg a fokhagymát az itt leírtak szerint.

A krumplit tegyük közepes edénybe, öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és kevés sóval, fedő alatt főzzük puhára.

Szűrjük le, adjuk hozzá az időközben megsült fokhagymát és a növényi vajalternatívát, és krumplinyomóval törjük össze. Mehet bele a növényi ital és a só is, és kézi mixerrel vagy habverővel dolgozzuk krémesre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon