10 isteni tepsis krumpli: nagyon sokféleképp elkészítheted az egyszerű köretet
A tepsis krumpli az egyik legnépszerűbb köret húsok mellé. Ismerkedj meg a legfinomabb receptekkel!
Ez a sült fokhagymás krumplipüré egyszerűen isteni! Különlegesebb alkalmakra is elkészítheted, de a vasárnapi asztalon is van helye. A megszokottabb változatokkal szemben annyi benne a változtatás, hogy sütőben krémesre sült fokhagyma kerül bele, így igazán karakteres ízű lesz a köret.
Az elkészítése alig vesz igénybe több időt, hiszen a fokhagymát egyszerűen alufóliába kell csomagolnod, sütőbe tenned, és amíg a krumplit előkészíted és megfőzöd, addig meg is sül. Az így készített, kissé karamellizálódott fokhagyma íze sokkal visszafogottabb, mint a frissé, így nem kell attól aggódnod, hogy a köret dominál majd a tányérodon.
Első lépésként készítsük elő és süssük meg a fokhagymát az itt leírtak szerint.
A krumplit tegyük közepes edénybe, öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és kevés sóval, fedő alatt főzzük puhára.
Szűrjük le, adjuk hozzá az időközben megsült fokhagymát és a növényi vajalternatívát, és krumplinyomóval törjük össze. Mehet bele a növényi ital és a só is, és kézi mixerrel vagy habverővel dolgozzuk krémesre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu